Bygg er det kornet vi dyrker mest i Norge, men det er likevel altfor få som benytter seg av det i det daglige kostholdet. Det er på tide å løfte frem bygg som et superkorn som gjør godt, smaker godt og er bra for miljøet.

Det er mye god helse i bygg

Bygg har et høyt innhold av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er spesielt rikt på kostfiberet betaglukan som er bra for hjertehelsen fordi betaglukan har en egenskap som reduserer kolesterolet i blodet. Som kjent er en ugunstig kolesterolsammensetning en risikofaktor for å utvikle hjerte- og karsykdom. I tillegg er kostfiber forebyggende for å utvikle tarmkreft.

Noen typer bygg inneholder hele 15 gram kostfiber 18per 100 gram. Til sammenlikning inneholder ris 0,4 gram fiber og fullkornsris 1,4 gram per 100 gram.

Utforsk byggkornet til alle måltider

Når skal man bruke bygg? Bygg passer faktisk både i bakst som malt korn eller mel, men også som grøt, i salat eller i stedet for ris eller pasta der det er naturlig. Byggkornet har en herlig tyggemotstand og smaken er rund og mild. Bruk dette kornet mer og du får i deg både god smak og masse nyttige næringsstoffer kroppen har behov for.

Lyst på god og mettende varm grøt? Byggrynsgrøt har en spennende konsistens og smak. Anbefales!

Byggrynsgrøt til frokost

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 2 dl byggryn, tørre
  • 1