Det skal ikke så mye til å gjøre et måltid sunnere. De fleste matretter kan justeres til et sunnere valg med små grep, uten å gå på bekostning av verken smak eller matglede. Endrer du litt på tilbehøret er det ofte nok til å få en mye sunnere og mer næringsrik rett.

Biff_100x650

Sjekk forskjellen

Bildet over viser to bifftallerkener – begge ser like smakfulle og innbydende ut. Begge metter like godt. Men begge er IKKE like sunne!

Velger du en tradisjonell biff-tallerken med bearnaisesaus og pommes frites får du hele 960 kcal. Drikker du to glass rødvin i tillegg samt avslutter med vaniljeis med peanøtter og sjokoladesaus havner du fort på over 1600 kcal totalt for måltidet. Dette er nesten 3/4 deler av dagsbehovet til en gjennomsnittlig kvinne og langt over halvparten av hva en mann trenger.

Velger du derimot Roedes lørdagsbiff med en stor bakepotet og kesam-dip med urter sammen med en deilig salat starter du ut på ca 530 kcal. Bytter du i tillegg ut det ene rødvinsglasset med ett glass vann og velger en lettere vaniljeis med bær og revet mørk sjokolade til dessert blir totalsummen på bare ca 790 kcal.

Inkognito_AHA bilder_mars 2015

Det er ditt valg – velger du Roedes lørdagsbiff sparer du deg selv for mange unødvendige kalorier, og du sparer kroppen din for unødvendig fett og salt.

Vi lover vi deg 100 % matglede!

Hvilke grep vil du gjøre?

Matglad hilsen fra Kari