I dag er det god grunn til å sette fisk på menyen for i dag er det nemlig Fiskens dag! Fisk er utrolig enkelt å tilberede – for det er jo alltid “mørt” og krever kort trekke- eller steketid. Du kan variere tilbehøret i det uendelige og så er det jo veldig næringsrikt!

Fisk inneholder protein av høy kvalitet, sunne omega-3 fettsyrer, vitamin D og sporstoffene selen og jod. Vi anbefales å spise 2-3 fiskemiddager i uken. Har du forresten prøvd ulike fiskepålegg til lunsj? Det gir utrolig god metthet som varer lenge. Å spise sunn og god mat som smaker og samtidig gjør godt for kroppen gir en dobbelt effekt.

Fisk er bra for deg!

Du har sikkert hørt det mange ganger før, men en viktig sak kan ikke gjentas for ofte! Det er nå en gang slik at fisk inneholder mange viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger som protein av høy kvalitet, de sunne omega-3 fettsyrene, vitamin D og sporstoffene selen og jod. Spesielt med dette er jo at det er ikke så mange andre matvarer som har en slik gavepakke av næringsstoffer.

Les også: Hvorfor fisk er den smarte proteinkilden

Hjemmelaget fiskewraps er populært for store og små.

Grunnen til at vi anbefaler å spise både fet og mager fisk regelmessig er fordi de er viktige på hver sin måte. Den fete fisken inneholder størst mengder av vitamin D og omega-3 fettsyrer, mens den magre hvite fisken har et høyt innhold av jod – faktisk så mye som dobbelt så mye som den fete fisken.

Jod er spesielt viktig for skjoldbruskkjertelen og dermed også for normalt stoffskifte.

Omega-3 fettsyrene er essensielle fettsyrer som kroppen ikke klarer å omdanne tilstrekkelig av selv, derfor må vi  få de tilført gjennom maten vi spiser. Det er veldokumentert at disse fettsyrene har en positiv effekt på hjertet-og hjernehelsen vår. Derfor er det gull å spise både fet og mager fisk.