Kristin Ellen Jensen (52) fra Oslo er blant dem som alltid har følt at hun måtte gjøre noe med vekten. Hennes aller første erfaring med Roede-kurs var da hun gikk på videregående. Da gikk hun på et kurs sammen med en venninne.

– Vi gikk på kveldskurs, ble veid, skrev ned cm i kursboka, beregnet kalorier med kalkulator, og drakk Tab. Jeg gikk ned, men la alltid på meg igjen, forteller Kristin.

I årene som fulgte, prøvde Kristin en rekke metoder for å bli både sunnere og sprekere. Hun prøvde alt fra glutenfritt kosthold, til superfood og fasting. Samtidig har hun alltid vært glad i å trene, og har løpt maraton og hatt personlig trener i mange år. Kristin syns imidlertid alltid det har vært vanskelig å få til kombinasjonen av trening og sunt kosthold, og å være konsekvent. Men den virkelige utfordringen kom da hun ble alenemor.

En total omveltning av livet

– Jeg var ikke forberedt på hvor mye tid og krefter det tar med små barn. Jeg fikk ikke tid til meg selv lenger, og hadde verken tid eller overskudd til å trene. Det var vanskelig å tenke kosthold når man samtidig skal lage mat som skal passe for barn også. Men det gikk på et vis.

Men så dukket enda en utfordring opp for Kristin, nemlig korona og lockdown.

– Da ble det litt for vanskelig. Jeg fikk matbokser levert på døra, men treningen ble bytta ut med trøstespising på kveldene når barnet var i seng. Plutselig veide jeg mer enn jeg noensinne har gjort. Jeg så ikke frisk ut.

Så da ble det å melde seg på Roede-kurs igjen.

– Jeg ble inspirert av en venninne som jeg ikke hadde sett på lenge. Hun så veldig godt ut, og fortalte meg at hun hadde brukt Roede-appen. Jøss, tenkte jeg. Jeg visste om slike kostholds-apper. Jeg brukte en for noen år tilbake, men jeg visste ikke at Roede hadde en app, forteller Kristin.

Les også: Jorunn gikk ned i vekt til tross for korona-nedstegning.

Kristin likte at det på Roede-kurs er mer fokus på hvordan man skal oppnå sunne vaner, framfor bare vektreduksjon.

Mer fokus på sunne vaner enn ned i vekt

Kristin ble raskt kjent med Roede igjen, og med appen.

Det jeg liker med Roede er at jeg kan spise helt vanlig mat. Det handler om bevisstgjøring rundt livsstil og helse, og ikke nødvendigvis