Nordmenn spiser stadig for lite fisk. Til tross for at de aller fleste kan mye om helsefordelene med å spise fisk, har forbruket av fisk og sjømat gått ned nesten 10 prosent siden 2015.

Anbefalingen er å spise 300-450 gram fisk i uken, hvorav 200 gram bør være fet fisk. Ved å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken, er man i mål. Ved å spise fisk to ganger i uken, reduserer man risikoen for slag, hjertesykdom, hjertesvikt, plutselig hjertedød og hjertesvikt.

Men selv om vi spiser for lite fisk, ønsker heldigvis 6 av 10 å spise mer fisk. En god måte å få til dette på er ved å velge fiskepålegg, som kan nytes både til frokost, lunsj og kvelds. Fiskepålegg er med andre ord en genial mulighet til å spise fisk utenom middagsmåltidet.

Utvalget av fiskepålegg er stort, og kan i stor grad bidra til å dekke fiskebehovet!

I fiskepåleggene brukes laks, makrell, sardiner osv, som er gode kilder til omega-3 fettsyrer, vitamin D, jod, selen og sink.

Setter du mål om å ha fiskepålegg på en brødskive om dagen tilsvarer det faktisk 1 fiskemiddag per uke!

Les også: Derfor er det viktig å spise fisk.

Lag din egen sild, da har du full kontroll på innholdet.

Tips til fiskepålegg

  • Kaviar. Passer for eksempel godt med et par skiver agurk, gjerne sammen med gulost eller egg.
  • Sild. Dette pålegget spises nok som oftest av voksne, og her finnes det mange varianter å velge mellom, som tomatsild, sennepsild og rømmesild. Eller hva med å lage din egen limesild?
  • Makrell i tomat. Hvis du ikke er så glad i fiskesmaken er makrell i tomat et godt alternativ. Makrell er en av de feteste fiskesklagene som gir mye av det sunne umettede fettet. Makrell i tomat kommer i mange varianter, og flere av dem “kamuflerer” makrellsmaken veldig bra. Peppermakrell er også godt på brødskiven.</