Er du en av de som tar ferie fra treningen? Hva med å bruke ferien til å komme i bedre form? Nesten uansett hvor ferien går, er det muligheter for litt fysisk aktivitet, enten ved stranden, i parken eller i hagen.

Utnytt de lyse og rolige morgentimene

Når du er på ferie, er det helt fantastisk å være litt fysisk aktiv om morgenen før solen varmer for mye. Unn deg følelsen av å møte opp nytrent og opplagt til en lang og deilig frokost. Så kan du bruke resten av dagen til nesten akkurat hva du vil. Rask gange, svømmetur, joggetur i sanden, intervaller mellom søppelkasser, styrketrening med egen kroppsvekt eller en sykkeltur, er noen supre alternativer du kan gjøre hvor som helst. Vær kreativ!

Husk at trening er ferskvare!

Vær aktiv sammen med familien

Ta med deg familien på en felles aktivitet før late dager ved vann, fjell eller strand. Styrkeøvelser med egen kroppsvekt kan passe for alle, uansett form og alder. Barna vil elske å være med!

Slik gjør du

En bra møte å trene styrke på er å lage en sirkeltreningsøkt. Sirkeltrening er kjapp, effektiv og morsom trening der du skifter mellom øvelser i høyt tempo. Det er ikke pause mellom øvelsene, kun når sirkelen er fullført. Et forslag er å inkludere 8 øvelser i sirkelen, og at du holder på med hver øvelse i cirka 30 sekunder før du går videre. Ta en pause på 1-2 minutter etter sirkelen er fullført, og gjenta sirkelen 2-3 ganger. Under ser du tips til øvelser du kan ha med i sirkelen.

Avslutt gjerne treningsøkten med et deilig bad, om du har mulighet til det!

Når du er på ferie, er det helt fantastisk å være litt fysisk aktiv om morgenen før solen varmer for mye.

Sirkeltreningsøkt

Her er vårt forslag til en sirkeltreningsøkt. Start med å varme opp. Gå/jogg i ca 10-15 minutter. Så kan du gå løs på sirkeltreningen. Gjør hv