Visste du at denne uken er det satt i gang en bred dugnad for å øke oppmerksomheten om betydningen av styrketrening – og inspirere hver enkelt til å trene mer regelmessig?

Styrkeuka er først og fremst rettet mot aktører som tilbyr tjenester, produkter eller annet relevant, men vi kan like gjerne ta i et tak alle sammen.Bli med på styrkeuka du også! #hverdagssterk

Bli med på live styrketrening med Roede hver torsdag klokken 18:00 på Facebook!
Dette er trening for ALLE og noe du enkelt kan gjøre hjemme i din egen stue!

Mange gevinster

Vi leser ofte at det er viktig å trene styrke når man skal ned i vekt, fordi det bidrar til å bevare muskelmassen – og dermed holdes forbrenningen oppe. Det er en viktig grunn, men det er langt fra den viktigste grunnen til å inkludere styrketrening som en del av din ukentlige treningsplan.

Styrketrening har nemlig mange positive helseeffekter, både fysisk og psykisk. I tillegg til å styrke musklene, styrker du både skjelett og ledd, du reduserer risiko for beinskjørhet og du bedrer balansen. Og selv om du ikke blir like andpusten når du trener styrke som når du løper, bidrar styrketrening til økt hjerte- og lungekapasitet, og med det en redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Som all annen trening, bidrar styrketrening til bedre søvn og en mer  velfungerende mage.

En sterk kropp gir også bedre selvtillit og et bedre forhold til din egen kropp. Du blir psykisk mer robust, noe som kan komme godt med når du jobber med endring av levevaner.

Les også: Styrkeøvelser på gåturen

LETTERE SAMMEN: Lag en avtale og tren med en venn.

Hva motiverer deg?

Gevinstene ved styrketrening er så mange, at om du tar de ordentlig innover deg, vil det gi deg mer enn nok motivasjon til å sette i gang. Men vi mennesker motiveres forskjellig og mens noen lar seg motivere av fremtidige gevinster, lar andre seg motivere av noe de vil vekk i fra.

Les også: Derfor er styrketrening en god investering.

Slik kommer du i gang

Når du har funnet din motivasjon til å trene, er neste skritt å lage deg en konkret plan for å komme i gang. Her er noen konkrete tips:

  1. Inngå en avtale med deg selv, og sett deg et mål.
  2. Få hjelp av en annen. Tren med en venn eller invester i en PT.
  3. Få hjelp til å få satt opp et treningsprogram og følg det. Det gir både fokus og motivasjon.
  4. Forbered deg på utfordringer. Det er ikke like gøy å trene hver dag. På dager hvor det er tungt å komme i gang, tenk på den gode følelsen du sitter igjen med etter en treningsøkt.
  5. Planlegg øktene, og sett av tid i kalenderen. Da er det lettere å gjennomføre dem.
  6. Du må ikke trene en hel time for at det skal kvalifisere som trening. En treningsøkt på 30 minutter kan være vel så bra.
  7. Ikke sett deg for store mål. Husk at den beste treningen tross alt er den du gjennomfører!


Les også
: Slik blir du hverdagssterk.

Styrkeuka 2021 – oppmerksomhet om styrketrening i uke 44

Styrkeuka 2020 er viktig for å vise at styrketrening kan være lavterskel og overkommelig for alle som ønsker å sette i gang. Emneknaggen #hverdagssterk blir en felles konseptuell overbygging for Styrkeuka. Knaggen skal knyttes til lavterskelaktivitet og de psykiske og fysiske gevinstene. #hverdagssterk skal fokusere på helse og funksjon, og hvordan man kan utføre styrketrening på en enkel måte på ulike arenaer. Her er det ikke skjønnhet og utseende som gjelder.

Senk terskelen. Ikke kompliser. Styrketrening er for alle, og gir god gevinst innen helse og funksjon.

Styrkeuka gjennomføres i uke 44! Du kan lese mer om Styrkeuka her

Det er aldri for sent – eller for tidlig – å begynne. Du kan til og med gjøre det hjemme.

Vi heier på deg!