Som smertelindring kombinerte jeg 1000 mg paracet med 1000 mg Ibux 4 ganger i døgnet. Jeg husker gråt da jeg kikket opp trappen til annen etasje. Der sto syvåringen min og ropte på meg, og ville leke. Jeg orket ikke tanken på smertene jeg ville få ved å gå opp trappen!

Hei! Jeg heter Kari Anne Andersen, er 48 år, og kommer fra Nøtterøy. Da jeg startet på Grete Roede kurs veide jeg 119 kg. I tillegg hadde jeg diagnosene fibromyalgi, polyartrose, irritabel tarm syndrom og kronisk spiserørsbetennelse. Jeg var smertepåvirket, døgnet rundt.

På grunn av dette hadde jeg med årene valgt mer og mer stillesittende jobber. Jeg våknet hver gang jeg måtte snu meg om natten, og jeg husker at mannen min måtte ta på meg strømper og sko før han gikk på jobb om morgenen. Og så var det syvåring min på toppen av trappen.

Jeg visste jeg måtte endre livsstil, og det var så tungt å komme i gang. Men en dag var jeg klar!

kari-anne

Likte konseptet godt

Jeg slanket meg med Grete Roede en gang før for mange år siden, og jeg likte fremdeles godt at fokuset er på god og sunn normal kost, slik Helsedirektoratet anbefaler oss å spise. Denne gangen bodde jeg i utlandet og kunne derfor ikke følge vanlige gruppekurs, men da jeg så at det var mulig å gå på nettkurs, tenkte jeg at dette var noe for meg. Jeg begynte hos Roede-kursleder Ellen Angelov Samuelsson.

Tidligere hadde jeg hatt et ønske om å slanke meg. Det ønsket jeg meg ikke lenger. Jeg ønsket endring – endring for livet! Ordene «helse og livsglede» ble dermed mitt mantra i den kommende tiden. Så var det viktig for meg å bruke lang tid på dette – jeg hadde jo brukt årevis på å spise på meg kiloene og sykdommene.

Jeg tenker at kroppen trenger lang tid på å endre seg – også når endringen er til det bedre.

kari-anne4

Lavkarbo-varianten er best

For meg innebærer et helsefremmende kosthold sunn og god mat – med masse grønnsaker og rene råvarer. For meg har Roede-lavkarbo passet best. Jeg er glad i mat, og det er derfor viktig for meg å glede meg til måltidene i løpet av dagen. Dette klarer jeg med å variere og tenke balanse i måltidene – både når det gjelder næringsinnhold, farger og smak. Jeg har hatt stor glede av Roede-oppskriftene.