Hvorfor ha en egen brøddag kan man jo spørre seg? Og om du må spise glutenfritt så er du nok godt kjent med at det ikke er alle varianter av glutenfritt brød vi blir servert som er verdt å feire, og som i hvert fall ikke fortjener sin egen dag?

I følge Opplysningskontoret for brød og korn er de på denne dagen opptatt av å sette søkelyset på korn og bærekraft og de sier at «korn har et lite klimaavtrykk på jordkloden og er den råvaren som kan brødfø fremtidens befolkning».

I dag er det lite produksjon av glutenfrie kornsorter i Norge og mye må derfor importeres. Noe av årsaken til dette kan være at det har vært lite fokus på glutenfrie alternativer og muligheter, i tillegg til at vårt klima har sine begrensninger.

Hjemmelaget brød

Så lurt og så enkelt å lage!

Glutenfritt brød på verdens brøddag

Hvordan sikre en god start på dagen og et holdbart alternativ om du må eller ønsker å leve glutenfritt?

Det å ha en egen brøddag kan bidra til å øke oppmerksomheten rundt hvorfor det er viktig med et allsidig kosthold, et kosthold hvor nyttige næringsstoffer som fiber og protein naturlig tilføres gjennom sunne brødalternativer. Glutenfrie brød har nødvendigvis ikke like stor grad av dette.

Hjemmebakt er ingen hindring om du ønsker å spise glutenfritt. En av mine motivasjoner da jeg etablerte Det Glutenfrie Verksted var å finne enkle, smarte, smakfulle og næringsrike alternativer pakket i en miks for å gjøre det hele enklere for deg som må leve glutenfritt. Ved å pakke alt i en pose slipper du å ha ørten ulike mel og frø poser stående i tillegg til at det er enkelt om du skal på tur, ferie, hytta, overnatting å ta med seg en pose og sørge for godt brød.

I forbindelse med den kommende brøddagen har Roede-butikken kampanje på Brød miksen – 20 % rabatt. Da har du en gylden anledning til å bli med på denne feiringen enten ved å bake et brød selv på selve dagen, eller dagene før og etter. Min favoritt om dagen er dette eltefrie brødet som du enkelt blander sammen om kvelden og sørger for et skikkelig mettende og godt brød neste dag.

Oppskriften finner du her https://detglutenfrieverksted.no/b/eltefritt-broed