På Roede-kurs setter vi både krav til våre deltakere og hjelper de samtidig med å finne en vei og tempo som passer deres progresjon og målsetting.

Her er noen tips vi gir på veien

1. Se etter andre som er som deg, som har tatt tak

Se rundt deg. Hvem er like fremoverlent som deg? Hvem ser sammenhengen mellom kosthold og livskvalitet blant de du omgås? Se hva de gjør. Hvilke valg tar de?

2. Vær oppmerksom på de som saboterer for deg

Ikke hør på de som sier at «du må ikke bli for tynn» selv om du fremdeles har en for høy BMI, eller på de som sier at du ikke trenger å gå ned i vekt. Hør heller ikke på de som vil bagatellisere ditt prosjekt om å oppnå bedre livskvalitet. Ikke hør på de som sier at det ikke betyr noe hva man veier.

3. Bruk gruppen

Når du begynner på Roede-kurs, bruk gruppen din aktivt. Forskning viser at folk som går sammen om samme målsetting lykkes. For vi trenger støttespillere og vi trenger å utveksle erfaringer.

Roede kurs for menn

Forskning viser at folk som går sammen om samme målsetting lykkes.

4. Fortsett med prosjektet ditt, selv om det ikke alltid blir slik du planlegger

Det vil garantert komme en kveld, en dag eller flere hvor det går skeis, der det du planlegger ikke skjer. Du ender opp med utskeielser og for mye mat. Da er det fort gjort å tenke at nå kan det bare være, nå kan jeg bare fortsette som før. Det er ikke logisk, men det er veldig lett å tenke slik.