Gjør du noen små justeringer med livsstilen nå, rekker du fint å komme i bedre form og kvitte deg med noen ekstra kilo før sommerferien starter. Med disse tipsene kan du komme skikkelig i gang med en riktig og god vektreduksjon – det handler kort og godt om å sette den sunne hverdagen i et system du trives med.

Roedes åtte sunne tips for en sprekere sommer

Ikke dropp frokosten
Frokost får i gang forbrenningen og bidrar til at du får en tydeligere sult og metthetsfølelse utover dagen. Samtidig viser det seg at en god frokost bidrar til et mer stabilt blodsukker, noe som forebygger tretthet, hodepine og overspising senere på dagen. Spis for eksempel grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker til frokost.

Spis regelmessig
Spis ofte, frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis gjerne til faste tider hver dag, og spis gjerne med 3-4 timers mellomrom, da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen. Du vil få mindre søtsug, forbrenningen fungerer mer optimalt og du går jevnt ned i vekt.

Bestem ditt eget mål
Det er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål – og sett deg gjerne delmål. Et godt tips her er at du etter en dato vurderer hvorvidt du nådde delmålet. Hva har du gjort riktig og galt frem til nå. Med en slik liten “selvangivelse” vil du bli stadig mer bevisst på dine “feller”. Prøv det!

Styr unna dårlig samvittighet
Du kan i stedet lære av feil du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til vår egen adferd. Enten så blir vi skjerpet og går på med fornyet positiv innsats eller vi lener oss tilbake for å bestemme oss for å begynne å slanke oss til neste uke engang… Det er du som bestemmer hva du skal gjøre med situasjonen din!

Våg å lykkes
Vær fornøyd når målet er oppnådd. Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over “det ekstra kiloet”.

Tren regelmessig
La trening være en prioritert del av ukens gjøremål, ikke en salderingspost. Du øker faktisk sjansen for å lykkes med å gå ned i vekt dersom du kombinerer sunt kosthold med fysisk aktivitet. I tillegg til å forbrenne fett, øker du samtidig muskelmassen, som igjen gjør at du øker forbrenningen din – og du vil gå lettere ned i vekt!

Skaff deg en treningspartner
En treningspartner kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene – og det er vanskeligere å «avlyse». Dessuten er det trivelig å trene sammen!

Prøv en ny aktivitetsform
Forandring fryder, også når det gjelder fysisk aktivitet. Vær litt nysgjerrig på nye måter å holde seg i form på. Hva med et mosjonsløp, sykkelritt eller topptur, eller hva med å prøve stavgang, badminton, svømming – eller kanskje litt styrketrening ute i det fri? Våg å prøve nye former for aktivitet!

Hva er dine beste tips for å bli klar for sommeren? Del gjerne i kommentarfeltet under!