Å gi en gave eller oppmerksomhet i forbindelse med julen er noe av det hyggeligste som finnes. Men synes du det er vanskelig å finne på hva du skal gi til den som har det meste? Da kan julegaver du kan spise opp være den perfekte gaven å gi bort. Vi har faktisk tradisjon fra gammelt av at man ga hverandre spiselige gaver gårdimellom. Så ta gjerne gamle tradisjoner tilbake og lag dem til dine.

Det er mye å velge mellom, så finn ut hva du har mest lyst til å lage og som kan passe til den som skal få den spiselige gaven. Spiselige gaver som syltetøy, marmelade, bakverk, søte fristelser, tørket frukt og snacks kan lages og bli en smakfull og overraskende julegave du kan gi med glede og bli en glede å få.

Legg gjerne  arbeid i merkelappene som forteller hva det er, hva det inneholder og hva det kan brukes til. Da er det mye lettere å spise gaven til riktig anledning. Tenker du dette har du lyst til, men tror det blir for vanskelig eller jeg ikke vil rekke det?

I denne luken gir vi deg tips til spiselige gaver i hele spektret fra superenkle som går raskt å tilberede til gaver som tar litt mer tid.

Kryddermandler

Snacks som kryddermandler er superenkelt og raskt å lage  og er den kjempefin spiselig gave å få!

BRENTE MANDLER: Tradisjonsrik juleknask som smaker av barndommens jul.

Dette trenger du til 10 porsjoner
I denne oppskriften beregner vi 10 porsjoner – 1 porsjon á 10 gram.

  • 100 g mandler
  • 1 ss olje
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 2 ts timian
  • 2 ts chilipulver
  • ½ ts salt

Slik gjør du

Varm en stekepanne og ha i olje. Ha i mandlene og stek på svak varme i ca 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett grovmalt salt og ønskede krydder som for eksempel hvitløk, krydderurter og chilipulver. Legg mandlene over på et matpapir og la de avkjøle seg – før du legger dem over i en tett boks. Tips! Du kan også spre mandlene utover i en ildfast form. Ha over olje og krydder og sett den inn i stekeovnen på 180 °C i ca 10 minutter. Rør rundt et par ganger. Legg mandlene over på et matpapir til avkjøling.

Tips: Har du ikke chilipulver kan du