Vi synes det er viktig å huske på småfuglene nå som det går mot kalde tider, så vi oppfordrer alle til å lage noen meiseboller og/eller en fuglemater. Her finner du oppskrift på egenproduserte meiseboller. Heng ut en fuglemater, gjerne utenfor kjøkkenvinduet og vips har dere fin underholdning utenfor i vinter!

Det er også kanskje ekstra hyggelig å kunne gjenbruke emballasje eller matsvinn for å kunne glede små fugler i kulda. Det kaller vi en bærekraftig juleglede.

Dagens kalendergave fra oss i Roede i dag er oppskrift på fuglemater og et lite sitat:

Vinter’n gikk som vanlig.
Det var ikke mange fuglene som sang.
Likevel tror jeg at våren
vil prøve seg nok en gang!

Lillebjørn Nilsen

Oppskrift og bilde er lånt fra kreative Anne Holter-Hovind og hennes blogg her.

Lag en enkel fuglemater

Slik gjør du
1. Vask kartongen godt inni. Både juicekartonger og melkekartonger kan brukes.
2. Mal kartongen utvendig. Kanskje uglen kan være hvit, rød eller kobberfarget? Dette bestemmer du! Bruk pensel eller spraymaling. Trolig trenger du to strøk.
3. Tegn på øyne, nebb og vinger med en tusj. Store vinger er bra, men pass på at det er igjen noen cm i bunn av kartongen til fuglematen.
4. Skjær ut vingene og bøy de opp slik at de står utover
5. Skru av korken, dytt en hyssing nedi og skru på korken igjen. Har du rota vekk korken så knyter du hyssingen til en 4 cm lang pinne, dytter pinnen ned i åpningen og vips så henger kartongen.
6. Fyll med mat og heng i et tre eller på balkonggjerdet

Oppskrift og bilde er lånt fra kreative Anne Holter-Hovind og hennes blogg her.

Flere tips!

Se flere kreative forslag til hvordan du kan lage andre type fuglematere og bruke matskrell eller andre rester til nye formål!

Følg oss videre i førjulstiden

Vi gleder oss til jul og til å dele flere tips, oppskrifter, aktiviteter med mer i vår lille adventskalender “Mens vi venter på julen”. Lik og del vårt FB-arrangement slik at flere få gleden av å delta: https://www.facebook.com/events/2050405295063043

Ta gjerne noen bilder og legg ut på Instagram og tagg med #roede og du er med i trekningen av flotte premier.

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!