Hei! Jeg heter Frode Bergheim – jeg er 50 år gammel og kommer fra Oslo. Her skal jeg fortelle litt om min reise med Grete Roede – som startet da jeg var på ferie i Thailand i 2016.

På hotellet så jeg for første gang på lenge helfiguren min i et speil på rommet, og da skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe. Jeg hadde i en periode før dette totalrehabilitert et hus, og da spiste jeg som en hest. Problemet var at jeg fortsatte å spise som en hest etter at huset var ferdig, og det førte til 10-11 kilos vektoppgang, bare på et halvt år.

Ned 22 kilo på få måneder

Etter å ha surfet litt på nettet falt valget på Grete Roede. Jeg har en venninne som hadde gått på Roede-kurs tidligere, som var veldig fornøyd med opplegget, så da føltes det riktig å gå for dette.

Jeg har gått på to Roede-Aktiv kurs hos kursleder Sven Erik Dahl, og går nå på Hold Vekten-kurs. Mitt viktigste mål var å gå ned i vekt og komme i fysisk bedre form. Og det har jeg lykkes veldig godt med! På bare noen få måneder gikk jeg ned hele 22 kilo.

Tøft med mange reisedøgn

Min største utfordring er jobben. Jeg har nylig byttet jobb, så akkurat nå blir det naturligvis mer fokus på jobb, og mindre fokus på kosthold og livsstil. Jeg kjenner at kroppen skriker etter mye rart, men jeg prøver så godt jeg kan å holde igjen. Det vanskeligste er all reisingen min. Nå har jeg snart reist sammenhengende i 90 dager. Og det er så mye nei-mat der ute!

Strategien min er å spise det sunneste jeg finner på menyen enten jeg liker det eller ikke. Og så har jeg blitt flinkere til å planlegge, og jeg passer på å få i meg tilstrekkelig med for eksempel frukt og grønnsaker. Jeg har heldigvis fått god greie på alt som har med kalorier og kaloriinnhold å gjøre, og det er til stor hjelp.

Jeg kommer til å fortsette å gå på Hold Vekten-kurs inntil jeg føler meg helt sikker på at jeg ikke faller tilbake til mine gamle vaner, og at den nye livsstilen har etablert seg. Dette er en god investering inntil jeg er trygg på at jeg ikke får tilbakefall. Jeg vil aldri tilbake der jeg var!

Frode vant i august 2017 Grete Roede-prisen Årets fylkesambassadør Oslo, for sin innsats med å legge om livsstilen.