Sommeren er til for å nytes, men det trenger likevel ikke å bety at alle gode treningsrutiner blir lagt på hylla. Enten du skal på ferie eller bare være hjemme, er det fint å sette noen mål for hvordan du vil at din sommer skal være.

Kanskje ønsker du å ha en aktiv ferie med mye turer og trening? Eller slappe av hjemme? Ønsker du å gå ned i vekt, holde vekten eller ikke tenke på den i det hele tatt? Uansett vil fysisk aktivitet sjelden være dårlig idé.

Det kan være tungt å komme i gang igjen til høsten hvis vekta har gått opp og formkurven ned!

Det kan være tungt å komme i gang igjen til høsten hvis vekta har gått opp og formkurven ned. Holder du fast ved noen treningsrutiner gjennom sommeren, holder du lettere vekten og det blir enklere å møte hverdagen igjen. Dessuten er sommeren en super anledning til å øke hverdagsaktiviteten og prøve ut nye treningsmetoder!

Finn din motivasjon

Sett deg realistiske mål for hva du vil ha ut av sommeren. Tenk gjennom hva du ønsker deg, og hva som motiverer deg. Kanskje frister det å prøve noen nye aktiviteter, bli raskere på løpefronten, eller kanskje frister det mest å bare vedlikeholde formen slik den er. Finn ut hva som motiverer deg.

Kom i gang

Ikke vent til mandag – start nå! Litt er bedre enn ingenting, og det gjelder ikke å ha for høye krav til deg selv, men heller gripe de mulighetene du har. Kanskje kan et mål være å bruke mindre bil i sommer? Å gå eller sykle er supre hverdagsaktiviteter som du kan starte med umiddelbart.

Lag en plan

Det kan være nyttig å lage en aktivitetsavtale med deg selv, hvor du noterer hvilke aktiviteter du vil gjennomføre i løpet av dagen eller uken. Tenk gjennom hva som er realistisk for deg å få gjennomført, og om du får gjennomført – ta det som en bonus.

<