Søstre gikk ned sammen på kurs

Søstrene Carolina (25) og Catherine (22) Aune Moe, fra Flatanger i Nord-Trøndelag, startet sammen på Roede-kurs i 2015. De har gått over 10 kurs sammen, og har hele tiden vært bevisst på å bruke lang tid på å gå ned i vekt, for at den nye livsstilen skal bli varig. Tilsammen har supersøstrene, som Roede-kursleder Tone Haugan kaller dem, gått ned hele 58 kilo.

Når innså dere at dere måtte ned i vekt?

– Jeg hadde lenge sett at vekten var et problem for meg i hverdagen. Jeg hadde mangel på selvtillit, var i dårlig form og hadde en lat hverdag. Vi hadde tidligere prøvd å gå ned i vekt med ulike treningsprogram og hadde et forsøk på å spise sunt, men som ikke ga resultater, forteller Catherine.

Så skjedde det.

Far støttet dem

– Det var Carolina som plutselig kom med forslaget, som vår far fort var villig til å støtte oss i, forteller Catherine.

Carolina legger til at de skjønte til slutt at det var maten som måtte justeres. Det var flere grunner til at de valgte Roede-metoden.

– Vi begge hadde lenge vært misfornøyd med vekten og hvor store vi var, men klarte aldri helt å slanke oss. Så da bestemte vi oss for å prøve Roede-metoden, tilføyer hun.

Kunne spise normal mat

#gallery-1 {

margin: auto;

}

#gallery-1 .gallery-item {

float: left;

margin-top: 10px;

text-align: center;

width: 50%;

}

#gallery-1 img {

border: 2px solid #cfcfcf;

}

#gallery-1 .gallery-caption {

margin-left: 0;

}

/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Stolte og fornøyde søstre!

Carolina tilføyer:

– Jeg hadde lest om Roede, og foreslo dette til min søster da vi lå ved en elv med bikini og hadde badet. Da vi skjønte at pappa ville hjelpe oss meldte vi oss på med en gang!

Meld deg på dagens middagstips her

Balanse mellom kos og alvor

Målet har vært det samme for dem begge, å gå ned i vekt. Men så fikk de nye mål underveis i prosessen.

– Målet vårt har alltid vært et tall på vekta. Men underveis har trening kommet inn, og forskjellige treningsmål, sier Carolina.

Catherine forteller også at målet var å komme ned til trivselsvekt – å gå ned de kiloene som trengtes til hun selv var fornøyd med seg selv, og selvtilliten var tilbake.

– Men det å endre livsstil er ikke gjort over natten, så for å nå målet har det vært nødvendig med delmål, hvor det å lære om mat og måltidsrytme har vært vesentlige faktorer. I tillegg har det vært nødvendig for vår del å finne en balansegang mellom kos og «alvor», da vi faktisk skal leve slik resten av livet. Et for stramt skjema for min del hadde nok vart kun en periode, men ved å finne den balansegangen har det blitt til den nye livsstilen, sier Catherine.

De innrømmer at det har vært noen utfordringer underveis.

Mange fristelser

– Det har absolutt vært en del utfordringen underveis, der begge har måttet hentet seg inn. Da med å skeie skikkelig ut med maten en dag, og skjønne at neste dag må vi hente oss inn igjen. Vi har heller latt det ta litt lengre tid, enn å være alt for strenge med hverandre. Det er eneste måten for oss å holde det videre, sier Carolina.

Catherine er enig at det har vært en del utfordringer.

– Man møter fristelser overalt til enhver tid, noe som selvfølgelig kan bli utfordrende, spesielt om blodsukkeret er lavt. Men med tiden ble det enklere å stå imot disse fristelsene, fordi tankegangen om fristelsene endret seg, forteller Carolina.

Sammen fant de et lurt triks i perioder der det var vanskelig å holde fokus.

– I slike situasjoner er det gull verdt å ha gamle bilder å se på, ta frem målebåndet og finne tilbake til hvorfor man begynte.

Søstrene vant i august 2017 Roede-prisen Årets Lettere Sammen Ung.

Konkurranse på søsterlig vis

Det å være to i dette prosjektet har vært en fordel for søstrene.

– Vi har støttet hverandre hele veien, delt kunnskap, pusha hverandre når ting har stått stille. I situasjoner hvor den ene av oss kanskje har hatt lyst på noe godt, har den andre stoppet det. Men også her har vi møtt utfordringer hvor vi har utnyttet hverandres svake situasjoner og tatt litt ekstra. Uansett så har det vært bare positivt å være to sammen om dette. Støtten vi har delt har vært hjelpsom hele veien, forteller Catherine.

I tillegg konkurrerer de på søsterlig vis om å gå ned mest fra uke til uke.

Veien videre for dem begge er å ta med seg videre alt de har lært. Men de kommer nok aldri til å slippe Roede helt, sier de. De går begge fremdeles på Standard-kurs, og håper kurset de går på nå er det siste.

– Når vi har nådd vektmålet begynner vi på Hold vekten-kurs. Dette skal vi holde med på så lenge vi må, helt til vi føler det går helt av seg selv. Den nye livsstilen som er etablert skal holdes livet ut. Roede-metoden skal alltid være i mine tanker, forteller Catherine.

Og Carolina utdyper:

– Det er absolutt en fordel å ha en søster som kan gi beskjed om jeg holder på å gå i feil retning igjen!

Kursleder Tone Haugan er imponert over jentenes innsats ved å gå løs på et sånt prosjekt sammen – og lykkes så godt!

– Jeg må også nevne at disse to flotte damene har kjørt langt for å komme på kurs hos meg! De har adresse i Flatanger, 12-13 mil unna kurset mitt i Levanger. Det blir 25 mil for hvert kursmøte det, 200 mil på ett kurs. Og nå til sommeren har de altså gått 10 kurs. 2000 mil!!!

I 2017 vant søstrene Roede-prisen Årets Lettere Sammen Ung.

– Vi valgte Roede-metoden fordi det var vanlig mat som inngikk i slankinga. Jeg kunne fremdeles spise normal mat, som jeg selv hadde glede av. Dette er faktisk noe som funker, hørte jeg fra folk som tidligere hadde gått på Roede-kurs – samtidig som man kan leve som normalt og spise normalt, sier Catherine.

Powered by Labrador CMS