Om du jobber på dagtid, sånn som jeg gjør, så vet du at det nå er stupmørkt ute – både når du reiser til jobb og når du drar hjem igjen. Jeg må innrømme at jeg er tilbøyelig til å ta bilen til jobb på denne årstiden. Bussene korresponderer dårlig og sykle synes jeg er skummelt. Men jeg vet jo at jeg må bevege meg selv om det er mørkt ute, så for meg er løsningen å komme meg ut på kveldstid.

Kjøp refleksvesten i Roede-butikken

Det er ikke alltid like fristende å bevege seg ut etter middag, men jeg vet at jeg koser meg dobbelt så mye i sofaen etter litt frisk luft og litt puls. Jeg innrømmer gjerne at dørstokkmila er litt lengre nå enn i den lyse årstiden, men det hjelper godt å kle seg etter været og å ha utstyret i orden.

Kari med refleks2

Refleks – en billig livredder

En skikkelig refleksvest gjør at jeg synes godt – min har til og med led-lys som gjør meg ekstra synlig. En hodelykt er også godt å ha dersom jeg skal gå der det ikke er gatelys, og brodder dersom det er glatt – og nei, jeg er ikke såååå gammel. Jeg liker bare å ha fotfeste og holde god marsjfart selv om det er glatt. Jeg synes det er helt feil å tenke at brodder bare er for de gamle, de er minst like mye for de spreke!

Visste du at bruk av refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med hele 85 %? Og går du i mørket uten refleks vil en bilfører som kjører i 50 km/t bare ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks vil bilføreren ha ti sekunder til rådighet. Videre skjer omtrent halvparten av fotgjengerulykkene i de tre mørkeste månedene, og bare fem prosent av de som blir påkjørt og skadet bruker refleks.

Refleks er med andre ord en veldig effektiv og billig livredder. Her er refleksvideoen som tar av. Sett av over 1,5 millioner i sosiale medier – ta en titt du også!

Men selv om det er mørkt ute og du har utstyret i orden, kan veien ut være tung å gå. Så min oppfordring er å ha en avtale med noen du kan gå eller løpe sammen med. Det gir litt mer motivasjon til å komme seg ut og det blir ikke like lett å drøye turen til neste dag.

Mitt råd er å ikke la høstmørket ødelegge for gode aktivitetsvaner. Ellers kan jeg tipse om at alt du trenger for tur i mørket, utenom en tur-partner, kan du få i vår nettbutikk.

God tur – hilsen Kari

Denne saken har vært publisert tidligere, men er publisert på nytt til glede for nye lesere.
Legg gjerne igjen en kommentar: