Safy Kokkekniv

Det å lage mat sammen og spise et felles måltid er fine samlingspunkt for familien. Det er mye god og viktig læring i at barna deltar i matlagingen og det motiverer dem til å smake på nye matvarer og retter.
Her er et produkt som gjør det enkelt å la alle være med på kjøkkenet!

  • Skarp samtidig som enden er trygg og butt
  • Godt ergonomisk grep
  • Fingerbeskytter
  • Har en trygg slire for oppbevaring
  • Blad i rustfrittstål
  • Slire i plast

Marios er 10 år og har designet Safy kokkekniv. Det var en drøm som ble til virkelighet og han hoppet jeg av glede, når han fikk jobben.

"Kniven er det aller viktigste kjøkkenredskapet, synes i hvert fall jeg. Uten kniver kan du ikke kutte kjøtt, fisk eller grønnsaker. Jeg elsker kniver, men foreldrene mine er alltid litt bekymret når jeg bruker dem. Å få utfordringen med å designe de beste knivene for barn har vært en skikkelig utfordring.

Jeg forstod tidlig at kniver må være skarpe. Hvis kniver er sløve må barn bruke enda mer kraft for å kutte og det gjør dem enda farligere. Men mens de fleste kniver for voksne har en skarp tupp så er ikke det nødvendig for barnekniver. Jeg designet derfor knivene for å være stikk-sikre. Grepet på kniven er veldig viktig. De skal gi et godt grep samtidig som de beskytter hendene og fingrene så mye som mulig. Under utviklingen så lagde jeg og testet mange grep. Først i leire, så med form cards som man kan forme som man vil så lenge de er varme. Når jeg begynte å bli fornøyd så 3D printet vi mange forskjellige grep som jeg og testpilotene testet. Jeg er veldig fornøyd hvordan håndtakene ble til slutt, og tror det er de beste knivhåndtakene – i hvert fall for barn.

 Forskjellig mat krever ulike knivblad. Du har sikkert merket at det er bedre å kutte brød med et blad med tagger enn med et som er glatt. Jeg måtte derfor lage ikke bare én, men to kniver. Jeg er veldig stolt av grep på brødkniven, det vil gi deg mye kraft og gjøre det enklere å kutte brød. Du bruker den nesten som en sag.

En annen utfordring var at jeg måtte endre emballasjen på knivene. Jeg hadde laget en veldig fin og enkel emballasje, men de var bekymret for om kunder kunne bruke knivene som et våpen i butikk. Jeg måtte derfor designe en innpakning som gjør at ingen kan bruke knivene i butikk, men bare når man kommer hjem. Jeg er veldig stolt over knivene jeg har designet. Jeg håper at de vil gjøre matlaging morsommere og tryggere."

Art. nr 5490

Pris: 149,00 kr