Smart Mix miksebolle

Det å lage mat sammen og spise et felles måltid er fine samlingspunkt for familien. Det er mye god og viktig læring i at barna deltar i matlagingen og det motiverer dem til å smake på nye matvarer og retter.
Her er et produkt som gjør det enkelt å la alle være med på kjøkkenet!

  • Smart Mix har et unikt langt nebb som gjør at du ikke søler og er lett å helle av
  • Den har en eggknekker på siden som gjør det enklere å knekke egg
  • Den har en visp-hviler som gjør at vispen eller øsen ikke faller nedi
  • Den har gode håndtak som gjør den enkel å løfte
  • Silikonbasen under gjør den til den mest stødige miksebollen på markedet
  • 3 liter
  • Måleenheter på innsiden

Hellek er 12 år og har designet Smart Mix. Hans mål var ikke å lage den beste miksebollen for barn, men den beste miksebollen ever, som han liker å si.  

“Når jeg testet andre mikseboller så synes jeg de var veldig ustødige. Kanskje laget for voksne som holder bollen med en hånd og som visper med den andre. Verdens beste miksebolle bør være stødig etter min mening. Jeg lagde mange forskjellige mekanismer for å få den stødig, alt fra bred plattform, tre ben, men endte til slutt med en silikonbase som nesten suger seg til overflaten.

Søling er et annet problem som også mange voksne har opplevd. Med et langt sølenebb så unngår man det. Jeg prototypet det først i papp, så 3D printet jeg forskjellige varianter. Den måtte ikke være for kort, men heller ikke for lang. På Smart Mix er den akkurat passe. Eggeknekker er en genial idé og vil løse utfordringen med å knekke egg for både barn og voksne.  

Produsenten hadde selvfølgelig satt eggknekkeren feil vei. Det kostet oss en uke for å rette opp. Det skumleste delen av jobben var å presentere business caset for styret. Jeg var ganske nervøs når det var min tur. Jeg måtte presentere investeringsbudsjett, fabrikkkostnader og hvor mange som måtte selges for at man skulle gå break-even. Jeg trodde de kom til å stoppe prosjektet da de sa at jeg ikke hadde designet den beste miksebollen for barn, så tok de en pause før de sa at jeg hadde designet det de trodde var verdens beste miksebolle uansett alder.

Å være med i Kidzdesignlab har vært en skikkelig læringsopplevelse for meg. Når jeg nå ser produkter i butikker så tenker jeg mer på hvordan designerne har tenkt og hvorfor de har valgt de materialene de har valgt. Jeg er veldig spent på hva kunder over hele verden synes om Smart Mix."

Art. nr 5489