Og vet du hva?! Resultatet er ikke så alt for verst! Å kjøpe mat på en bensinstasjon er vel noe de aller fleste har gjort en gang (eller mange!), og ikke minst, har en mening om. Nå er det ikke lenge til mange av oss skal farte avgårde til påskefjellet, noe som gir en gyllen anledning til å sjekke ut mat-tilbudet på de forskjellige bensinstasjonene rundt om i landet.

Men her kan jeg faktisk gi deg noen tips allerede nå, for sammen med VG har jeg sett på hva slags «mat i farta» som tilbys på landets tre største bensinstasjonskjeder, som er Circle K, Shell og Esso.

Og jeg ble faktisk positivt overrasket. Les hele saken i VG+

Smarte valg

For det ter faktisk mulig å spise sunt på samtlige bensinstasjoner. MEN du er hele tiden nødt til å være bevisst på å ta de smarte valgene. De kommer ikke løpende til deg. Nei, de kommer som oftest litt i bakgrunnen av innbydende pølse- og bolletilbud – med en flaske brus inkludert i prisen.

La oss ta en nærmere titt på det usunne først. Går du for eksempel for verstingen; en ostepølse med bacon i brød og lompe, med rekesalat, stekt løk, ketchup og sennep, får du i deg 440 kcal, som kalorimessig er et “godt” måltid. Det tilsvarer ikke en hel middag, men i alle fall en god lunsj. Og husk, denne pølsen kommer ofte i tillegg til både lunsj og middag! For å forbrenne dette i farta-måltidet, som det jo ofte er, må en person som veier mellom 70 og 90 kilo gå i en time eller jogge i 40 minutter!

En litt mindre utskeielse er en vanl