Hei og riktig GODT NYTTÅR!

Nytt år og nye muligheter! Jeg vet det er mange der ute som ønsker å gjøre noen grep med kosthold og trening i starten av året. Jeg håper og tror at de grepene du tar vil bli varige – helst for resten av livet.  Mange har et hav av motivasjon i starten av året, men bare man gjør et lite feiltrinn kan det være viljestyrken svinner hen. MEN ikke vær så streng med deg selv, det er bedre å gjøre et par feiltrinn og gå på en skikkelig kalorisprekk en gang iblant enn å bare gi opp hele prosjektet. Er du ikke enig?

Dessuten er du ikke alene om å gjøre disse feiltrinnene. Selv blir jeg ofte fristet av søtsaker, bakst og potetgull, men jeg kan ikke gi opp en sunn livsstil av den grunn.

Noen ganger kan det være nok med et lite sitat for at jeg finner ny giv og ny motivasjon.

«Husk at det viktigste du gjør for å komme i mål, er å møte til start»

Innimellom kan hverdagene være travle og helgene kan være fylt opp med sosiale happenings. Dette fører kanskje til at du ikke rekker å planlegge måltidene dine, du får kanskje ikke i deg skikkelig mat og du må kanskje droppe treningen fordi det er for travelt på jobb. Jeg har vært igjennom slike perioder, og jeg vet de vil komme igjen. Det kan starte med at jeg spise for mye til frokost, mistet kontrollen til lunch, og før jeg viste ordet av det hadde jeg kjøpt meg sjokolade til mellommåltid. Tankene jeg hadde i slike situasjoner var at «nå er jo allerede denne dagen helt ødelagt, så nå er det det samme hva jeg gjør videre». Viljestyrken er ikke alltid på sitt beste, og hodet spiller IKKE bestandig på lag med mine ønsker og målsetninger. Kan du kjenne deg igjen?

Når man går på Roede-kurs eller jobber med å endre livsstil på egenhånd, skal man selvfølgelig tillate seg noen tabbekvoter. Det kan faktisk være at det er i slike situasjoner man lærer mest. Selv klarte jeg å endre tankemønsteret mitt når jeg hørte sitatet ovenfor. Jeg må stille til start for og i hele tatt kunne nå målet mitt. Selv om jeg mistet kontrollen innimellom, bestemte jeg meg for at hvert måltid er en ny start. I løpet av en dag er det 4-5 hovedmåltider, det vil si 4-5 sjanser til å starte på nytt – stille til start! Det kan være man bommer på en start, men da setter man bare fokus på neste. Hvor mange ganger stiller du til start?


KJEKSENE SOM DEMPER SØTSUGET

banankjeks1

Jeg har en nødløsning som alltid hjelper meg å få kontroll på søtsuget – har du noen gang laget BANANKJEKS? Sååå lett og SÅÅ nydelig!

Oppskriften er enkel:

1 banan

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts kardemomme

1/4 ts ingefær

30 g lettkokte havregryn

2 ss sammalt hvete fin

10 g rosiner

Både krydderet og rosinene kan sløyfes, men jeg vil ikke kvitte meg med de deilige julesmakene helt enda:-) Del bananen opp i litt mindre deler og ha det i en bolle sammen med krydderet og sammalt hvete. Bruk stavmikseren/evt en gaffel og mos blandingen godt. Bland så i havregryn og rosiner, da bruker du en vanlig sleiv – IKKE stavmikser. Fordel røren utover en stekeplate, jeg fikk 8 stk ut av denne røren.

Stekes på 200 grader i ca 15 min. Kjeksene blir litt gyldne i kantene, de skal være litt myke. Smaker best når de kommer rett fra oven:-)

Ca 150 kcal pr 100 gram – 25-30kcal pr kjekt. Men husk – her kan du jo bruke fruktkvoten din!

banankjeks

GODT, SUNT OG SPREKT NYTTÅR VIDERE!

Smil fra Kristine

ta en banan

Innlegget HJELP, jeg har søtsug!! dukket først opp på Kristine Telebond.