Det er lettere sammen – er én av de fire grunnsteinene i Roede-metoden. For vi er helt overbevist om at det er lettere sammen, både når man ønsker å gå ned i vekt og når man opplever utfordringer i livet.

Men det er ikke bare Grete Roede som ønsker å gi folk et bedre liv. Klinikk for Alle er en annen aktør som aktivt jobber for å gi folk en mulighet til å endre livet sitt. Dette vet jeg alt om.

For 10 år siden var jeg nemlig en av disse. Jeg var nyutdannet og hadde fått min første ordentlige jobb – jeg skulle jobbe som praktikant i Ambassaden i Warszawa! Diplomatiet, «here I come»! Men min første jobberfaring ble alt annet enn forventet, og på samme tid så utrolig mye mer enn jeg kunne ane og håpe på. Jeg ble nemlig veldig syk mens jeg bodde i Warszawa. Jeg husker at jeg var så svimmel at jeg satt og holdt meg fast i pulten inne hos de utallige legene jeg oppsøkte, som alle utredet meg høyt og lavt, men kom til kort. «Det feiler deg ingenting», «Bare noe du innbiller deg!». «Javel», sa jeg, og kastet opp i båten jeg satt i dag og natt i mitt eget hode. Jeg måtte flytte hjem igjen, hjem til Norge, hjem til mamma. For jeg var for syk til å ta vare på meg selv. Jeg var så sliten og så svimmel, så lei meg og så fortvilet. Det eneste jeg ønsket var at noen skulle hjelpe meg, for hvis jeg skulle ha det slik resten av livet ville jeg rett og slett ikke leve.

Så ble jeg tilfeldigvis tipset om Klinikk for Alle på Majorstuen, hvor de hadde ekspertise på svimmelhet. Og endelig fant jeg den hjelpen jeg trengte. Her ble jeg forstått, og lært opp til hvordan jeg skulle leve for å takle mine utfordringer. Jeg var ikke lenger alene. Jeg fant endelig noen å lene meg på. Noen med riktig ekspertise, som skjønte hva jeg gjennomgikk og som kunne holde meg i hånden hvis jeg trengte det på min vei. For veien måtte jeg gå selv.

Men det ble lettere fordi jeg gjorde det sammen med noen. Dette hadde behandlerne på Klinikk for Alle skjønt!

Det hører med til historien at da jeg ble bedre til å takle mine «svimlende utfordringer», hoppet jeg på neste utfordring- alle kiloene som hadde sneket seg på mens jeg satt hjemme og var svimmel og deprimert skulle vekk! Igjen fikk jeg tilfeldigvis et tips, denne gangen om Grete Roede, og meldte meg på et kurs. Dette var starten på et langt sunnere liv. I tillegg til å lære meg å takle min uforutsigbare kropp, ble jeg også etter hvert fornøyd med den og glad i den igjen (den hadde jo tross alt vært en Judaskropp en stund).

Etter mange år nede i dumpa, begynte jeg å leve et helt nytt liv. Jeg kunne aldri klart det alene. Det har ingenting å gjøre med vilje eller hvor sterk jeg er som person. Det handler om erfaring og kompetanse. Og dette fant jeg både hos Klinikk for Alle og hos Grete Roede. Og det var lettere sammen med noen som visste hvordan jeg skulle klare det.

Nå vil vi i Grete Roede gjøre det lettere sammen med Klinikk for Alle

Sammen vil vi gi flere muligheten til å leve et lettere liv, dersom de ønsker det. Derfor har vi startet opp Roede- kurs på Klinikk for Alle. Du trenger selvfølgelig ikke å være kunde hos Klinikk for Alle for å bli med, kursene er åpne for alle. Jeg holder selv «rett- etter- jobben» kurs på Klinikk for Alle i Bjørvika. Dette er et tilbud til alle de som jobber i nærheten og som kanskje pendler til jobben med tog, som meg. Jeg vet at det i en travel hverdag ofte er vanskelig å sette av en kveld til kurs. Derfor gir jeg nå folk muligheten til å «gjøre unna» kurset på vei hjem fra jobb! Genialt? Jeg synes det!

Min erfaring var dyrekjøpt. Jeg unner ingen å være så syk som det jeg var. Men jeg lærte så utrolig mye om meg selv og kunsten å leve mitt liv – slik jeg ønsker. Og på en måte ville jeg aldri vært foruten denne erfaringen. Min lærdom skal alle som vil få ta del i.

Det skjer ingenting før du begynner!

Ønsker du å leve et lettere liv? Det er bare du som kan ta dette valget, men heldigvis trenger du ikke å gjennomføre det alene. For husk: DET ER LETTERE SAMMEN!

Aleksandra Ulrichsen
Roede-blogger og kursleder

Roede-kursledere på Klinikk for Alle