Så her sitter jeg da. Klisstidlig en søndags morgen. A-menneske som jeg er, hadde det ikke vært mye behov for å skru klokken en time tilbake, da jeg er våken før de fleste andre uansett. Men det er jo bare meg her da. Meg, kaffen og datamaskinen.. Barna er hos pappaen og de hadde nok snorket godt i sengen sin uansett, dersom de var hos meg denne uken. En time ekstra, en søndag morgen, til å trylle frem noen tanker og blogge om det å skru tiden tilbake. Eller “Turn back time”, for det høres mer fancy ut på engelsk.

Veldig sjelden jeg har behov for vekkerklokke, ikke en gang når den stilles tilbake.

Det er skrevet mange sanger og sikkert skrevet mange dikt om det å skru tiden tilbake. Vi kjenner strofer fra bl.a. Aqua og Cher. I de fleste “slike” sanger, handler teksten om ting vi skulle hatt ugjort eller noe vi angrer på at vi ikke har gjort. Altså, det å ta et valg på nytt. Få en ny sjanse.

wood-229732_960_720

Kanskje kunne man ønske at man ikke hadde sagt eller gjort noe og man kunne fått det ugjort ved å skru tiden tilbake?

Det er jo ikke slik det fungerer når man skrur klokken tilbake til “vintertid” – som det heter. Det innebærer kun at man får en time ekstra, en natt til søndag sent i oktober. Men for meg, en time ekstra å være våken. Alle valg jeg har tatt denne uken, kan jeg ikke gjøre om igjen pga. en time ekstra. Men det gir meg litt ekstra tid til å tenke igjennom den neste uken. For jeg har alle muligheter til å kunne velge på nytt. Til å få en bedre uke, til å velge riktig, til å si de riktige tingene.

shopping-1165437_960_720

I butikken: Prøv igjen, om du gjorde et dårlig valg sist du var der!

Så, i løpet av denne lille timen jeg har hatt på morgenkvisen, satte jeg meg følgende nye mål for kommende uke:

  • Være mitt beste jeg imot alle jeg møter
  • Være det beste forbildet jeg kan for de som går på mine kurs
  • Gjøre min dag så sunn og god som mulig
  • Leve som jeg lærer
  • Løfte nesen i sky, “fake it ’til you make it” !
  • Handle inn KUN det jeg vet kroppen og hodet mitt er glad for å ha på menyen
  • I stedet for å ønske noe ugjort, være mer bevisst mine ord og handlinger

Kort sagt: Mitt hovedmål for den neste uke er – å IKKE ha behov for å ønske å kunne skru tiden tilbake. Høres det noenlunde fornuftig ut?

Jeg ønsker deg en strålende og enda mer bevisst uke. Enten du har feilet og kvier deg til å gå på vekten, eller det er noe annet du gjerne skulle hatt ugjort. Vi blir gode på det som vi øver på. Både når det gjelder å være det beste vi kan for oss selv, men også for de vi møter på vår vei. Det tror jeg i hvert fall!

Hilsen Charlotte

 

Les hele artikkelen på bloggen.