Under vasken på badet. Litt sånn under baderomsinnredningen. Der står den. Badevekten. Enkelte ganger er den grå av støv – andre ganger flittig i bruk. Kanskje flere ganger for dagen også. Og hvilken makt den har….Du tråkker oppå. Venter litt til tallet lyser mot deg. Dagens dom skal åpenbare seg.

Har du hørt De Lillos «Tøff i pysjamas?»
Dette er en sang som man kanskje ikke alltid stopper opp og hører teksten på, men her er den:

Av og til, så er jeg så dum
at når jeg ser meg i speilet,
da blir jeg irritert –
og jeg blir dum i pysjamas, jeg blir dum med frakk –
og når jeg går på bussen,
da skjønner alle at:
Her kommer dumme dumme dumme dum!
Her kommer dumme dumme dumme dum!
Wow wow,
yeah yeah
slik går refrenget her..

Og av og til, så er jeg så tøff,
at når jeg ser meg i speilet,
da blir jeg imponert –
og jeg blir tøff i pysjamas,
og jeg blir tøff med frakk
og når jeg går på bussen
da skjønner alle at:
Her kommer tøffe tøffe tøffe tøff!
Her kommer tøffe tøffe tøffe tøff!
Wow wow
yeah yeah
slik går refrenget her..

Og av og til, så er jeg slik,
at når jeg ser meg i speilet
ser jeg ingenting –
jeg tar ikke på meg pysjamas
jeg tar ikke på meg frakk,
og når jeg går på bussen
da skjønner alle at:
da skjønner alle at:
da skjønner alle at..?

Tilbake til badevekten. Og makten den har.
For tenker du deg selv inn i denne sangen, så vet jeg at mange kjenner seg igjen. Satt på spissen og «tunet opp» kan det kjennes enten slik:

Tung i tråkket Nei.. dette har ikke gått veien. Du kjenner deg mislykket og den gode starten på dagen ble ikke fullt så god. Du ser runde bollekinner i speilet og føler at valkene disser når du går mot soverommet for å hente dagens klær. Står lenge og rusker innimellom jeans og skjørt, gensere og tunikaer. Vil i hvert fall ikke gå med den trangeste jeansen, da kommer magen til å henge over kanten og du kommer sikkert til å se ut som en stukket gris. Bestemmer deg for å ta en løs genser i dag, og en behagelig bukse. Gjemme deg litt under noen vide klær, slik at ikke alle kan se hvor tjukk du er. Sminken legges, og du gjør så godt du kan for å fremheve øyner og dempe ned de noe innbilte bollekjakene. På vei til jobb surrer tankene imens radioen surrer i bakgrunnen. «Hvorfor klarer jeg det ikke? Jeg må ta en pulverkur! Ja, det skal jeg. Dette fungerer jo ikke!» Går inn døren på jobb. Når kollegaen din sier «God Morgen!» tenker du at han sikkert ser hvordan du har eset ut. Finner kontorpulten. Tar den en slurk av kaffen. Starter dagen – tung i tråkket og fargelagt av tallet på vekten. Sukk…

Dårlig start på dagen….:(

…eller slik:

Yes! Det går veien! Tallet på vekten har gått ned med 200 gram siden gårsdagen, og du tenker at turen på tredemøllen nok har gjort susen. Kombinert med å holde kontroll på maten gjør det bare underverker! Du gliser til deg selv i speilet, syns du ser at ansiktet kanskje ser noe smalere ut og er ganske så fornøyd når du kikker på deg selv fra siden. Har ikke bakenden blitt ørlite smalere? Veien inn til soverommet går lekende lett. Der finner du frem det nyinnkjøpte svarte og inntilsittende buksen med en fin genser til. Legger sminken, tar på litt ekstra godlukt og finner frem de høyhelte skoene fra skohyllen. I bilen traller du med på siste topplåt og inn døren på jobb syns du nesten at du blir kikket litt ekstra på av lastebilsjåføren som er og leverer varer. Smiler i det du entrer kontorlokalet, fyller kaffekoppen og gir et kompliment til en kollega. Finner kontorpulten. Tar en slurk av kaffen. Starter dagen glad og fornøyd, og klar til å fylle dagen med det beste.

13100978_10154062206450406_728265206_n

Godfølelsen… en my