Sommeren 2018. Den sommeren da solen skinte fra skyfri himmel, nesten hver eneste dag – imens det inne i meg var tunge gråe skyer og vondt. De av dere som leser bloggen min og følger meg i sosiale medier har fått med dere dette.

Les mitt innlegg: Med fjellet som terapi

Med armene i veret, selv om dette også var en tung dag for meg.

Man kan spørre seg selv hva dette har med Roede-metoden å gjøre. Det er ingen som har stilt spørsmålstegn til dette så vidt jeg vet, men jeg har likevel gjort meg opp noen tanker. Jeg har vært litt redd for at jeg har vært inne på et tema som ikke skal være en del av en Roede-bloggers meny. Men jeg sitter likevel igjen med en følelse av min åpenhet har vært viktig – både for meg selv, og for mange andre.

Dette var en – av MANGE meldinger som kom inn i min innboks da jeg postet det nest siste innlegget mitt.

Intensjonen min var ikke at leserne mine skulle synes synd på meg. Heldigvis tror jeg de aller fleste forstod dette. Intensjonen min var å vise at alle kan ha det tøft og slite, og forsøke å sette ord på hvordan det kan oppleves innenfra.

Helsen vår er så mye mer enn BMI, blodtrykk og centimetermål rundt midjen. I Grete Roede er vi opptatt av helsen, og hvordan vi best mulig kan ta vare på oss selv. Da er det naturlig for meg, som Roede-blogger, å også tørre å skrive om dette temaet. Og jeg gjør det med stolthet!

Det er GULL å ha mennesker rundt seg, som er glad i deg for akkurat den du er!

Aldri før har jeg fått så mange meldinger og uventede invitasjoner til turer, treningsøkter, prat, et glass vin eller chat. Når jeg har kommet på Spenst, er det alltid noen som kommer med en klem og som regel alltid er det noen som bryr seg og spør hvordan det går.

Jeg kunne ha sittet hjemme i sofaen min, eller aller helst gravd meg ned og syntes at alt bare var svart. I stedet har jeg fått ledd, tøyset, grått, fått masse omsorg og kjent på en haug gode opplevelser som har hjulpet å løfte meg opp igjen til et noenlunde godt nivå. Og jeg skal være her nå. Rosa skyer finnes der ute, men de er ikke hos meg helt enda.

Marit på Spenst (her med datteren), er en av de som genuint bryr seg. “Hvordan går det med deg, Lotten?” Det betyr så mye!

Sommeren på hell. På en måte er jeg veldig glad for det, siden dette har vært en tøff en. Nå har det skjedd mye nytt i livet mitt, og fokuset skal være positivt. Rise and shine. Fortsatt en vei å gå, men med både lesere og venner som heier og som bryr seg, så er det lettere. Tusen takk til alle dere som har vært der for meg. Jeg setter umåtelig stor pris på alle og enhver av dere!

Med tanke på det å være en Roede-blogger

Jeg ønsker å presentere Roede-metoden ved å bruke meg selv som “huggestabbe” eller eksempel. Jeg ønsker ikke at fokuset i bloggen skal være på personen Charlotte Hagen – og hva jeg kan prestere og få til, men det skal være på en tidligere overvektig kursleders liv med Roede-metoden, slik at du  som leser kan kjenne deg igjen, og vite at du ikke er alene om det du kjenner på av utfordringer.. Jeg håper mange satte pris på at jeg også valgte psykisk helse som tema.

Ta vare på helsen din, både den fysiske og den psykiske. Begge deler er viktig for at vi skal trives, og ha det godt med oss selv. Jeg håper at dere gjennom de siste innleggene, kan kjenne dere igjen og bli oppmuntret til å ikke gi opp. Eventuelt, om du føler deg kallet: Vis noen som sliter at du bryr deg.

Det er alltid lys i tunnelen.. eller som jeg pleier å si: “SOLEN SKINNER DER FREMME!”

Selv gleder jeg meg til forhåpentligvis masse, masse solskinn!

Hilsen Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.