Britt Kari på bursdagen sin, i 2015

“Velkommen til Roede Aktiv!” Jeg møtte en litt  usikker men bestemt ung dame, da Britt Kari Sørensen (35) entret kurslokalet på Landås i Bergen for første gang i oktober i fjor. Da hadde det etter en lengre periode med utskeielser og lite fokus på kosthold, sneket seg på mange kilo ekstra på den unge damen. Britt Kari bestemte seg for å begynne på nettkurs, men kjente etter en tid at hun trengte å møte noen face to face, og valgte derfor å melde seg på et Aktivkurs med trening.

Jeg var klar med en gruppe på 14 deltakere og et friskt treningsprogram på menyen. Vi satte i gang – og lite ante jeg om hvor mange kilo denne unge damen skulle jobbe bort. Da hun nærmet seg 3o kilo, sa jeg noe spøkefullt til henne,: “Nå puster du meg i nakken, Britt Kari!” Nå har hun slanket bort halve meg i antall kilo, og har tatt knekken på 250.000 kalorier. For en dame!

Det kan være tungt å tenke at man skal ned i vekt – i hvert fall når vi snakker tosifret. Men Britt Kari har valgt en god taktikk ved å ikke sette seg noe konkret mål, men heller la veien bli til mens hun har gått. Hun regner med å være bikket 40 kilo til sommeren.

12988019_10156776019450464_1984743532_n (1)

Påsken 2015 og 2016. Foto: privat

Om prosessen, sier Britt Kari følgende:

“Prosessen har egentlig vært veldig fin. Jeg har lært utrolig mye, og blitt bevisst på å spise ofte og riktig. Jeg har også blitt god til å lage den samme gode maten som før, bare med mindre kalorier. Jeg liker å bake, så jeg baker mye rundstykker, og bruker da mye fiber, grovbakst og havregryn. Jeg liker å lage halvstekte pizzabunner og ha de i fryseren, så er det kjapt og lage til 🙂   
Jeg synes det kan være utfordrende å klare å spise ofte og nok i helger/ferier, men i ukedagene (som det da heldigvis er flest av) har det blitt veldig gode rutiner på maten. Det å skulle skrive ned alt jeg spiste og all aktivitet jeg gjorde når jeg gikk på nettkurset,syns jeg var litt stressende. Men når vanene satt, så valgte jeg å droppe registreringen -så får jeg heller ta det opp igjen hvis ting sklir ut 🙂 

Det har vært godt å gå på kurs sammen med en gruppe, der man kan motiveres av hverandre, og man vet at det er flere som kjemper samme sak. Det føles lettere å holde fokus, og å ikke gi opp underveis. 

Jeg anskaffet meg tidlig et aktivitetsarmbånd, og det har vært gull verdt. Jeg har da lett kunne holdt kontroll på om jeg har vært nok aktiv, og har i tillegg fått en pekepinn på hvor mange kalorier jeg har brukt iløpet av dagen. Dersom jeg vet at jeg skal ha en utskeielse, så må jeg også gjøre en ekstra innsats, slik at jeg kan kose meg med god samvittighet.”

Noen fordeler ved å gå ned i vekt:
cup-1013619_960_720

  • Faren for belastningsskader generelt avtar for hver kilo man tar av..
  • Alle overvektige reduserer risikoen for kreft, diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom ved å gå ned i vekt..
  • Å slanke seg kan halvere risikoen for hodepine og migrene, mener en gruppe leger ved Albert Einstein College of Medicine i New York å kunne bevise..
  • Blodtrykket blir lavere..
  • Les mer her: Trente seg frisk på Roede-kurs

Britt Karis beste gevinster:

  • Føler seg mye mer vel..
  • Kan gå til og fra jobb..
  • Lettere til sinns..
  • Er i bedre form..

Ellers så vil jeg si at hvis jeg kunne klare dette, så kan hvem som helst klare det. Store endringer kan skje på relativt kort tid, og jeg hadde aldri drømt at jeg skulle oppnå slike resultat og fortsatt kunne leve normalt.