Høsten er høysesong for jegere som liker å ligge på lur i skogen. Flesteparten av de er menn, vil jeg tørre å påstå – i grønne og brune klær, som ligger i timesvis og venter på sitt bytte. Så setter de inn skuddet, og kan ta med seg fangsten under armen (ja, det kommer selvsagt an på om det er noe stort de jakter på), og drar så hjem for å fylle opp fryseren med deilige middagen som man kan hygge seg med utover høsten og vinteren.

En elg er vel “midt i blinken” for en jeger?

Vi kan jakte på så mye. Selv får jeg, som singel til stadighet beskjed om at jeg ikke må være på jakt – når jeg ymter frempå at det hadde vært hyggelig med en kjæreste, etter mange år uten å være i et forhold der jeg har kjent meg helt på plass.

Jeg føler meg som en desperat middelaldrende skapning med ville øyner og grafsende lange negler (selv om jeg ikke har lange negler). Jeg kjenner meg fremstilt som en som ønsker meg noe jeg ikke skal ha lov til.

Den utkårende skal jo komme ridende på den hvite hesten, han. Eller rett og slett bare falle ned i hodet på meg.

Når drømmen er en hånd å holde i..

Så har vi sommerkroppen. Noen jakter på stramme muskler, store overermer og kraftig brystkasse. Smal midje og Kardassianrumpe (tipper at det var feil stavet – men regner med de aller fleste vet hva jeg mener). Timesvis i treningsstudio, proteinshaker og kyllingfilet. Flexe, pumpe og legge på Insta. Belønningen kommer i form av beundrende blikk (ofte både fra seg selv og fra andre – men begge deler er selvsagt legalt), likes og kommentarer.

Følgere og likes er også en gevinst, for mange.

Videre har vi medaljejakten. Heder og ære etter mange år med systematisk trening, kanskje ledet av en god coach som kan mye om akkurat den sportsgrenen man ønsker å vinne i. Finpussing på teknikker, samspill, metoder, prøving og feiling. Denne formen for jakt blir applaudert og hauset opp – og det skaper store overskrifter både i aviser og på TV. Anerkjennelse og  pengepremier, medaljer og pokaler, blir gevinsten her.

Når medaljen – og det å være best er gevinsten.

Jeg må jo også nevne lykkejegeren. Den som jakter rikdom og innflytelse. Damene som bevisst velger menn med penger og makt. Jeg fant svært lite informasjon om hva som kan definere en mannlig lykkejeger, så dette er vel kanskje en jakt som foregår mest i damenes verden? Det disse jegerne har som mål, er kanskje et vakkert hjem, og muligheten til å kunne leve et litt sånn litt i “sus og dus”.

En mann med penger.. må jo være “gull”?

De ulike jaktformene, og premien vi ønsker å innhente har ulike motiver og kan skape mye følelser og tanker. I de aller fleste jaktformene handler det vel i bunn og grunn, å få tilfredsstilt et behov. Grunnleggende behov, som mat på bordet. Videre har man spenning, rikdom, anerkjennelse, trygghet og kjærlighet. Lykke er vel også en viktig faktor.

Roedemetoden er også en slags jakt. Det er en jakt på å oppnå bedre helse, sunnere kropp, mer overskudd og økt livskvalitet. Vi har skjønt at vi kan oppleves som en gjeng mennesker som kun bruker våpenet “kaloritelling” i vår jakt, og er derfor opptatt av å formidle at vi har mange flere og gode “våpen” enn som så.

“Våpnene” våre heter Matglede, Aktivitet, Lettere sammen og Motivasjon & mestring.

Matglede er et av mine aller viktigste “våpen”. Her fra en av mine mange turer over vidden i Bergen.

Vi går på med friskt mot, kjemper sammen med andre jegere – og har vår egen trener som forsøker å gi oss mulighet til å bli de beste til å spille gjennom et kompetent lederteam og mye kompetanse, i våre speisielt godt utdannede spesialister innen fagene vi underviser i. Veien er kort fra toppen og ut til oss som er kursledere.

Gjengen fra region Vest, som gjerne hjelper de som jakter på et sunnere liv.

Vi rir stormen, vi som jobber med å formidle dette til de som ønsker å høre. Vi fortsetter å formidl