10 kilo ned – 10 kilo opp. 10 kilo ned – 15 kilo opp! 

X-antall kurs og metoder prøves. Lavkarbo, suppekurer og barer. Ingenting som funker. Man legger bare på seg igjen.

“Trenger du å spise lett-is da, Charlotte? Du ER jo slank!”

Mange sukker tungt når de hører hvordan jeg fortsatt står på for å holde vekten i sjakk. Det er mange som tror at siden jeg er kursleder, så er det uproblematisk å holde vekten. Er det virkelig slik? “Kjenner du fortsatt på de samme utfordringene som oss?” “Du trenger vel ikke spise lett-is, du ER jo slank!” “Du som trener så mye, du kan vel spise det du vil?”

 

Før kunne jeg glatt spise en hel stor firkløver. Flere ganger i uken. Nå sverger jeg til en bar om det skulle røyne på.. eller prøver å begrense meg til litt mindre.

For meg er det ikke veldig problematisk å holde vekten. Jeg har lært meg, gjennom mange års fokus på å holde vekten i sjakk, hvordan jeg på en måte som passer mitt liv, skal holde kontroll på energi inn og energi forbrent. Noen ganger må jeg finjustere litt, trikse og mikse, men jeg har stort sett kontroll. Dette lærte jeg på hold vekten kurset.

Men utfordrende? Det kan det være. Jeg er bare meg. Jeg er fortsatt like svak for det som inneholder mye sukker, salt og fett. Jeg blir fysen og har av og til lyst å trøstespise. Jeg går på besøk og får servert kaker, og er på seminarer og reiser på hotell. Storbyferie er også på agendaen innimellom.  Jeg eksponeres rett og slett for de samme utfordringene som deltakerne på kursene mine. Hvordan kan jeg da klare å holde vekten?

Etter at man er nyslanket og føler seg på topp, er man samtidig veldig utsatt. Noen velger å feire sine 10 kg i minus ved å gå på kafê og spise det største kakestykket. Klarer man å stoppe der, og fokusere inn igjen, så ligger man kanskje godt an. Men mange tenker: “NÅ er jeg endelig ferdig” og vips.. så kommer uvanene inn i livet igjen, og kiloene sniker seg på. En stund etter er man kanskje tilbake, som jeg skrev innledningsvis, til dit man var da man begynte på kurs. Og det er bare å starte på nytt. Den lange veien!

Trodde ikke jeg trengte å ta Hold Vekten Kurs

Ja, jeg spiser heller lett-is enn fløte-is. Jeg passer fortsatt på mengden og hvor ofte. Jeg kan ikke bare trene for å holde vekten, jeg må gjøre valg i forhold til mat og snacks som kroppen skriker etter (eller kanskje det aller helst er hodet som skriker..) – hver eneste dag!

Jeg ble ikke “ferdig” med Roede etter at jeg var ferdig slanket. Det var da det begynte:)

12900067_10153992253830406_1272271903_n

Spiser gjerne lett-is, jeg:)

Men vet du hva? Det er verdt det! Jeg vil heller ta kampen mot søtsuget enn å være så usunn og like tung som jeg en gang var. Og av og til unner jeg meg en skikkelig kaloribombekveld.

På Hold Vekten kurset lærte jeg meg å hente meg inn og reise meg igjen. Sakte men sikkert fjerne meg fra kurslederen min. Stå på egne bein.

…og lett-isen er faktisk veldig god:) 

Hilsen

Charlotte

Les mer her om Roede Hold Vekten kurset!

Les hele artikkelen på bloggen.