Jeg våknet i går tidlig, med hodeverk og poser under øynene – som kunne rommet litervis med vann. Som om ikke det var gale nok, hadde jeg også en hårmake som ikke hadde de største planene om å samarbeide, og med ettervekst herfra til Karasjok.

De aller fleste som er lesere av mine innlegg, vet at jeg uttrykker meg på svært mange ulike måter. De som kjenner meg personlig, kjenner også til min aktive bruk av disse skrive- og “snakkemåtene”.

Jeg bruker aktivt galgenhumor og ironi i mitt språk og væremåte, og det er mye som er uhøytidelig og kanskje også en gang i blant, en smule på kanten. Det er min måte å møte verden på!

Trøtt i trynet, føler seg gammel og rynkete..

I går sendte jeg en snap der jeg tok et morgentrynebilde, med et aldri så lite hjertesukk. “En skikkelig føler meg tjukk, gammal og grå – dag..“, skrev jeg, og valgte mine mottakere med omhu. Responsen lot seg selvsagt ikke utebli.

Litt etterpå, på vei ut døren, hadde jeg kledd meg i en fargesterk jakke og funnet frem et positivt fokus, da dette var en av tilbakemeldingene jeg mottok fra en god venninne. “Ta på deg sterke farger, gå ut og nyt solen!”, skrev hun.

Jeg kom altså på jobb i barnehagen, nettopp med dette i bakhodet. Jeg spilte opp til tidenes konsert i solen – kledd i knallrosa jakke, med 20 to-åringer rundt meg på barnehagetunet. Jeg og gitaren, Lille Petter Edderkopp – og lette knebøy og vrikk fra ivrige bleierumper.

Det er min tur nå – til å ta mikrofonen, tusen øyner lyser mot meg!

Les også mitt lignende innlegg: Smokin` hot

Jeg dater litt om dagen. Jeg har derfor også noen på snaplisten min, som ikke kjenner meg fullt så godt. Dagen før krisedagen, hadde jeg sendt et bilde fra en fjelltur til en jeg liker litt, fra fjellet – der dere vet at jeg trives aller  best.

“For en flott, sprek fjelldame!”, var det jeg fikk tilbake av denne herremannen. Jeg måtte selvsagt toppe det hele, og skrev da tilbake: “Nord-Europas deiligste!” Som jeg skrev innledningsvis, en smule på kanten.

Også denne karen, mottok sutrebildet mitt denne morgenen. Og da jeg var innom og sjekket snappen min i løpet av arbeidsdagen, kom følgende beskjed fra ham: “Hva skjedde med den deilige fjelldamen fra i går?”

Dagsformen kan være variabel, gitt!

Jeg ble tatt grundig på fersken. For hva skjedde med henne? Hvordan kan man gå fra å “være” Nord_Europas deiligste til å bli en “tjukk, gammel og grå dame” . over natten?

Jeg måtte nok pent bare restarte hele toppetasje-systemet, atter en gang. For jeg vet, at når man gjør dette utallige ganger, og enda noen ganger til – så funker det etterhvert. Det har jeg også vært inne på i mitt tidligere innlegg: Fake it till you make it

Tilbake til start…

Og jeg vet at jeg er helt normal! De aller, aller fleste, har det slik. Det går opp og det går ned. Noen dager er gode, andre mindre gode. Dette gjelder på omtrent alle områder i livet, og også når man legger om livsstilen sin.

Min erfaring, er at det hjelper å jobbe aktivt for å motarbeide de dårlige dagene. Og av og til, med hjelp fra gode venner eller andre man kjenner. I min sammenheng, ble det en god venninne og en spennende date som reddet dagen min. Og om det blir flere dater, ja det gjenstår å se.

Hilsen Nord-Europas deiligste fjelldame, kursleder, barnehagelærer og blogger (Sofie Elise: go home!).

Charlotte, 42 1/2 år, med rynker og enda litt til.
Eller forresten. Uten det sistnevnte.

Les hele artikkelen på bloggen.