Det er en kunst å være tålmodig. Vi er alle utrustet med mer eller mindre av det, og vi kan ha dager der vi er svært tålmodig – mens vi andre dager har kortere lunte. Tålmodigheten kan også være ulik, ut fra hvor godt vi liker det vi driver på med, eller venter på.

Alt krever tid, hengivenhet, interesse og viktigst av alt, tålmodighet. Utålmodighet er aldri en god venn. De tingene i livet vårt som kommer for raskt, viser seg aldri å bli slik vi ønsket at det skulle bli.

Sitat hentet fra “www.veientilhelse.no”

Det er mange brikker som skal på plass, og det krever tid!

“Utålmodighet er aldri en god venn”

Hvilken forklaring! Da jeg leste dette, kjente jeg at det var SÅ riktig. Utålmodighet er så absolutt ingen god venn. Er det noe utålmodigheten skaper, så er det negativ energi. Både på personen som eier denne følelsen, og i tillegg som oftest på alle personer som måtte være i nærheten.

Utålmodighet er smittsomt, og skaper negativ energi!

Mange deltakere på kurs ønsker at vektnedgangen helst skulle vært gjort i går. Av og til kan det som kursleder, være en ganske knallhard jobb å hjelpe deltakerne med å finne sin tålmodighet. Det er mange brikker som skal på plass før de som går på kurs kjenner at de eier prosessen, og at de er ordentlig i gang.

I tillegg, så er vi så forskjellige. Noen raser fort ned i vekt – andre må jobbe knallhardt for å få til et resultat på 0,4 i uken.  Da er det frustrerende å se at andre fosser avgårde uke etter uke, imens man selv bokstavelig talt jobber ræven av seg i snegletempo.

Ikke så moro å jobbe i sniglefart..

Ofte, når jeg skal forsøke å oppmuntre de som sliter med tålmodighet, er det godt å ha erfarne kursdeltakere med i gruppen. De har gjerne gått noen runder, og blir på en måte et av “mine vitner” på at det til tider kan gå sabla tregt. Kanskje har de lagt på det samme tallet nesten et helt kurs, før vekten fortsatte å gå ned. Eller de måtte gå et halvt kurs i starten, før det rikket seg en centimeter på vekten…

Positivt fokus smitter også!

Som kursleder er det ofte dette som blir “redningen”, når jeg har forsøkt på alle mulige måter, å oppmuntre og forklare. Nemlig det at en av de andre deltakerne sier: “Slik var det for meg også. Men det kommer seg. Du må bare være tålmodig og ha positivt fokus!”

Jeg vet at det ikke alltid er lett. Og klart vi har lov å klage innimellom. Vi er bare mennesker.

Positivt fokus er positiv energi. Jeg velger det.. Men av og til trenger jeg din hjelp!

Jeg anbefaler tålmodighet. Det er mye bedre, både for deg og for de rundt deg. Bruk tid på prosessen din, og vær ikke redd for å gå en ekstra runde. Det du bruker tid på, vil det også være større sjanse for at du lykkes med å klare i ettertid – viser det seg. Og med positivitet og tålmodighet som en av brikkene, er det også stor sjanse for at du vil trives mye, mye bedre underveis!

Hang in there!

Hilsen, Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.