Det er nesten for godt til å være sant. Det ser nemlig ut til at butikkjedene i disse dager jobber med å “likestille” prisen på smågodt med frukt og bær. De har nok mest sannsynlig begynt å jobbe seg opp mot å sikre seg flest mulig kunder, i sin krig frem mot å kapre flest kunder til blant annet påskehandelen.

Jeg lar meg gjerne forføre i denne sammenhengen jeg, om det kan føre til at det endelig blir priskrig på noe som er sunnere enn smågodt – som med andre ord kan sies å være det samme som renspikket sukker i en forlokkende forkledning.

Per i dag koster denne “smågodtskålen” ca 50 kroner.

Les også: “Nå er det priskrig på frukt og grønt”

Kiwi er kjeden som har gjort det første “påskestøtet” ved å lansere varen «Smågodt i farta», et fruktbeger som skal holde samme kilopris som smågodt. Dersom noen prøver seg på å lokke kunder med prisdump på smågodt, vil prisen på begeret med frukt synke tilsvarende, lover de.

Etter å ha opplevd alt fra bleieavtaler på Kiwi til Rema sin siste oppfinnelse i form av Æ-appen, er jeg nå svært glad for at nesen rettes i retning av at også vi som ønsker å leve litt sunnere får være med som brikker i spillet.

Tenk om den kunne kostet halve prisen…

Som forbruker er jeg selv svært bevisst på pris

Jeg er aleneforsørger, men posten som går til mat på mitt private budsjett, vil jeg påstå er ganske høy. Jeg er opptatt av at ha et godt utvalg av sunt og godt pålegg til guttene mine. Jeg ønsker at de skal kunne velge mellom ulike typer frukt og grønt i sin hverdag, og som en del av matpakken på skolen.

Jeg kan faktisk finne på å kjøre forbi ti butikker, dersom det er gode tilbud på frukt og grønt i den ellevte. Heldigvis i denne sammenhengen, bor jeg i en av Norges største byer – og butikkene ligger som perler på snor.

Les også: “Slik skal matvaregigantene sørge for at du velger sunnere til påske”

Ja, takk til priskrig – i hvert fall denne gangen!

Dokumentert om frukt

  • Inntak av matvarer med lav energitetthet reduserer risiko for overvekt og fedme.
  • Inntak av frukt, bær og grønnsaker reduserer risiko for hjertesykdom, hjerneslag, metabolsk syndrom og høyt blodtrykk.
  • Inntak av frukt og bær reduserer risiko for kreft i munn og svelg, strupehode, spiserør, lunge og magesekk.
  • Inntak av betakaroten-rike matvarer og vitamin C – rike matvarer reduserer risiko for kreft i spiserør.
  • Inntak av fiber fra frukt, bær, grønnsaker og fullkornsprodukter reduserer risiko for hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes, kreft i tykk- og endetarm.

Kilde: Grete Roede – “Er frukt egentlig så sunt?”

Skulle vi satt opp en slik liste med utgangspunkt i smågodt, slik vi kjenner det fra butikkhyllene, hadde vi nok ikke fått mange punktene.

Her fra en av “hamstreturene” der jeg kjørte forbi mange butikker for å få 40 % på frukt og grønt.

Ja takk til priskrig på frukt og grønt. Jeg kjører, som sagt,  gjerne forbi de butikkene som kriger om lavest mulig pris på smågodt, for å fylle mitt påskeegg med sunnere alternativer når den tid kommer.

De som går for den riktige priskrigen i min sammenheng, vil også vinne min lojalitet og mine penger.

Hilsen Charlotte

 

 

 

Les hele artikkelen på bloggen.