Musikk, altså! Denne helgen har vært sosial og festlig for min del, jeg har hørt musikk natt og dag, time etter time. Musikk gir meg energi, overskudd, glede.. og mulighet for å få ut det som kan ligge i hjertet og gjøre vondt. Hvem har vel ikke sippet seg gjennom noen låter, for eksempel ved kjærlighetssorg?

Kjærlighet, kjærlighetssorg.. Veien er kort, og låtene kan være både gode og vonde!

Fredag var vi en del venner fra miljøet samlet hjemme hos meg. Der satt min venninne Frances, som er instruktør på Nr1Fitness, og min venninne Raya som er instruktør på Spenst. Vi utvekslet litt erfaringer rundt hvilken musikk vi liker å bruke på timene våre, og hvor stor glede vi har av å finne låter å trene til sammen.

Frances er 10 år yngre enn meg, og vi pleier å møtes innimellom på hennes treningssenter, for å øve inn nye sanger til pulsprogrammene våre. Jeg kommer med herlige 90-tallslåter, og hun med de som er av en litt nyere dato. Så er det full energi og high five.

Jeg og min herlige venninne og inspirator Frances Rein, finner mange gode låter sammen.

Universitetet i Oslo:Musikk åpner dører inn til oss selv

På lørdag tok jeg turen og trente på Raya sin time, på Spenst. Hun har omtrent den samme musikksmaken som meg, så det ble noen moves og litt “tjoho” underveis i timen. Jeg klarer jo ikke å holde munn. Jeg fikk en enorm energi, og tok den med meg hjem.

Elsker å trene til god musikk!

Vel hjemme, var det på tide å gjøre noe husvask. Med en spilleliste av rolige låter, vasket og ryddet jeg i timevis. Underveis i ryddingen, fikk jeg tilsendt en sang av en tidligere kursdeltaker (på en måte som en “gave”).  Sangen “Girl on fire” ble satt på, og jeg hørte på teksten og tårene sprutet – i en blanding av overveldelese og glede. Snakk om tutekjærring…

Når det tikker inn låter “som gave” – en helt vanlig lørdag.

Musikk får frem enormt med følelser i meg.

Lørdagskvelden var jeg på besøk hos en god kamerat. Vi tok oss noen glass med vin, og hørte på musikkvideoer på YouTube. Nye og gamle slagere – alt fra Falko`s “Jeanie” til Rod Stewart sin “I don`t wanna talk about it” fikk frem allsangstemmen.

Litt senere på kvelden kom andre musikksjangere frem, og deriblant den musikken jeg kjører på treningstimene mine – nemlig E-Type, Haddaway, Mr. President og andre låter som var hete slagere mot slutten av 90-tallet. Man kan vel trygt si at det ble herlig stemning, og danseføtter fikk kjørt seg.

Disco!!

Søndagen arrangerte Spenst “Rosa sløyfe trening”, halvannen time på kvelden. Også der, svevde jeg i takt med musikken – og energien fikk sitt utløp gjennom høye kneløft og gledesutbrudd. Marit og Maria, som ledet timen, var kanongode til å finne musikk som ga energi. Salen bortimot kokte av 60 glade og energiske mennesker.

Les også: Trening, prestasjon og musikk

Marit Rørbakken og Maria Ramnefjell er to fantastiske instruktører fra Spenst Nesttun. (Beklager bildekvalitet – jeg har stjålet bilde ved hjelp av prinscreen!)

For meg, kan en god låt være det som gir meg det lille ekstra opp en tung bakke. Det kan hjelpe meg gjennom tunge dager. Det kan gi meg personlige opplevelser, eller jeg kan fortelle noe til en person jeg er glad i gjennom en låt (slik denne deltakeren gjorde for meg).

Til musikk kan jeg danse, synge, spille med på instrumenter, trene, komme meg gjennom kneiker og fargelegge hverdagen.

Det er ingen “ting” i verden som har den samme nytteverdien for meg. Bortsett fra relasjoner. Men også i relasjoner kan musikken være med å påvirke.

Mange av de som er med på Aktivkurs hos meg, søker opp nettopp mine spillelister på Spotify. Jeg deler med den største glede!

På Spotify kan vi i dag finne svært mye inspirasjon. Selv søker jeg ofte opp