Hvis jeg skal dele mine 5 tips for hva jeg synes er viktigst for å legge grunnlaget for en god dag, så må det være disse fem tipsene.

1) Våkn opp og tenk gjennom hva slags dag du har lyst til å ha og hvilke ting du skal være fornøyd med når du legger deg igjen om kvelden. Tro meg, det er veldig effektfullt. De dagene jeg husker det – har jeg mye mer kontroll på dagen min og hvordan jeg håndterer mannen og barna mine, matvalgene, arbeidsoppgaver, om jeg får gjennomført planer som rydding, trening, betalt regninger etc.

2) Drikk et glass vann og sett deg ned og nyt en god frokost. Den tiden du tar deg til pausen og påfyllet vil du få igjen i løpet av dagen ved at du vil oppleve at du får mer overskudd, lettere å håndtere stressede situasjoner og ikke minst at du er mer mentalt skjerpet. Bonus – det er lettere å unngå småspising resten av dagen.

 

 

3) Gjør det samme med lunsjen, middagen, mellommåltidene og kveldsmaten som du gjorde til frokosten. Og pass på at maten du velger er mat som gjør deg godt og som smaker godt – slik at du kan kose deg litt ekstra med maten du spiser. Følg Roede-magasinet og få gode tips og råd for et godt kosthold.

4) Beveg deg så ofte du kan og gå gjerne en halvtimes tur hver dag. Ofte er vi så slitene at tanken på å skulle trene eller gå ut virker helt uoverkommelig – alt som frister er å få litt fred og slappe av. Når det er mentalt slitene vi er – etter å ha brukt hodet hele dagen mens kroppen har vært i ro, så vil det å bevege seg fungere som en slags ladestasjon for hjernen. Her er dørstokkmila lengst, og effekten enorm. Du vil nyte godt av det – og hjemme hos meg nyter mann og barn også godt av at jeg er mindre sliten i  hodet og ikke minst får  litt lenger lunte…

selfie med hodelykt

5) Legg deg i tide! Det kan være starten på den gode sirkelen. Nok søvn og god døgnrytme vil bidra til økt overskudd og at du blir mer opplagt som igjen gjør det lettere å ta de gode valgene. Det fører faktisk også til mindre behov for søtsaker, snacks, mer overskudd til å være i fysisk aktivitet osv. Les gjerne mer og nyttig om søvn på Roede-magasinet.

Hva tenker du? Er dette tips du kan bruke og som kan være med å gjøre dine hverdager litt bedre?
Hvilke 5 tips for en god dag vil du dele med meg?

Jeanette:)

Les hele artikkelen på bloggen.