I dagens samfunn må vi bevisst velge å være aktive og trene, noe tidligere generasjoner fikk gratis med mye kroppsarbeid, husarbeid og aktiv transport. For veldig mange er det å sette trening inn i kalenderen, blitt nedprioritert. Vi har tidstyver i jobb/overtid, husarbeid, familie/oppfølging, sosiale medier, tv-serier og innkjøp/ærend. Listen er lang over alt vi “burde” gjort.

Men hva skal til for å få booket deg inn i din egen kalender, og ta vare på den ene kroppen du har?

BERRE GJER DA! Foto: Yngvar Andersen

Treningsavtale – et dytt i ryggen?

Det er ikke uvanlig at en treningsøkt alene fort blir “borte” i summen av alt annet som skal gjøres. Gang på gang ser vi på våre Roede-kurs at trening gjerne blir nedprioritert hos våre medlemmer. Vi oppfordrer derfor alltid om å lage en konkret treningsavtale med en venn, en kollega eller et familiemedlem for å gjøre treningen mer forpliktende og vanskeligere å snike seg unna. 

Det som funker er å bli sett. I Roede opplever vi blant våre medlemmer økt indre motivasjon og fremdrift dersom du står sammen med et “team” av engasjerende folk som blir ditt personlige støtteapperat og som heier deg frem. Ofte er det ikke så mye som skal til!

– De fleste av oss har kanskje bare behov for det lille dyttet i ryggen for å komme i gang. “Berre gjer da”, slik som Yngvar Andersen (småbarnspappa, personlige trener og NRKs treningsekspert og venn av Roede-teamet) så fint har sagt i mange år.

Roede Aktiv-kurs

Et godt valg for deg som ønsker drahjelp til økt aktivitet, er Roedes egne Aktiv-kurs. Der deler vi tidsbruken 50/50 mellom kursmøtet og aktiv-biten. Først vil kursleder veilede gruppen gjennom temamøte inludert sesongbasert informasjon, kunnskap og personlig oppfølging av hvert medlems utvikling. Deretter gjennomføres felles treningsøkter der du sammen med “heiagjengen din” utfører og lærer mer om gode treningsformer.

Les også: Dette får du på et Aktiv-kurs

ROEDES OVERBEVISNING #6: Å være sunn betyr å ha en aktiv hverdag og trene regelmessig

Yngvar er, som