Visste du at èn appelsin er det du trenger for å dekke dagsbehovet for vitamin C. I dag får vi søte og saftige appelsiner nesten året rundt, mens tidligere var appelsinen på sitt beste rundt påsketider. Det er nok hovedgrunnen til at appelsinen har blitt en viktig ingrediens i påskens tradisjoner. La oss fortsette med det!

Her kan du lese mer om hvorfor:

En appelsin i nistepakken er ikke bare forfriskende og godt, det er utrolig sunt!

Naturlig og næringsrikt

En appelsin dekker mer en dagsbehovet for en voksen person som er ca 75 milligram. Vitamin-C styrker immunsystemet og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.  Det hjelper også kroppen til å produsere kollagen som er viktig for en sunn hud og frisk tannkjøtt. Appelsin inneholder også B-vitaminet folat som er  viktig for nydannelsen av celler og produksjon av av røde blodlegemer. Når du spiser appelsin får du en naturlig og balansert dose av næringsstoffer.

Ved å gi kroppen påfyll av appelsin, eller annen frukt, hver dag, sørger du for å gi kroppen viktige næringsstoffer som naturen selv har pakket inn i passe porsjoner for oss.

Helsefremmende antioksidanter

I tillegg til å være rik på vitamin-C, inneholder en appelsin mange forskjellige fytoplantestoffer og flavonoider som virker positivt på helsen vår.  Undersøkelser viser at det er mye sunnere å spise en appelsin, enn å ta kosttilskudd med vitamin-C. Dette skyldes at appelsinen inneholder så mange andre stoffer som sammen virker på en måte som man ikke klarer å gjenskape i et kosttilskudd.

Les også: Spis appelsin og styrk immunforsvaret.

Spis hele frukten

Appelsinen er rik på fiber som er bra for fordøyelsen. For at du skal få i deg dette fiberet, må du spise hele frukten og ikke bare drikke appelsinjuice. Det er nemlig i kjøttet på appelsinen at det meste av fiberet sitter. Det betyr ikke at det er bortkastet å drikke juice, men at det beste er å gjøre begge deler. Du bør også spise det hvite kjøttet på appelsinen. Der finner man nemlig antioksidanter som kan dempe både blodtrykk og kolesterol.

Vitamin-C øker opptaket av jern

Vitamin C gjør at tarmen tar opp jern bedre fra andre matvarer. For å optimalisere opptaket av jern, er det derfor et godt tips å spise eller drikke matvarer som inneholder vitamin C til måltidene. Brødmat er en av våre beste kilder til jern, så denne effekten vil du for eksempel få ved å avslutte brødmåltidet med noen deilige appelsinbåter.