Første steg på veien når du skal i gang med en livsstilsendring er å finne ut hvilket energibehov du har på nåværende tidspunkt, altså når du starter på kurs.

Alle nye kursdeltakere oppfordres til å beregne energibehovet sitt, sånn at de kommer frem til hvilken Roede-meny som passer best mens de går på kurs og når de skal ned i vekt. I Grete Roede sier vi at et energiunderskudd på 500-800 kcal per dag vil gi en sunn vektreduksjon. For dem som er videregående kursdeltakere kan det være nyttig å ta en ny energiberegning slik at energibehovet blir tilpasset den nye vekten og tar hensyn til et nytt aktivitetsnivå.

Kroppen trives best når den får regelmessige og varierte måltider i løpet av dagen og uken. Da er det størst sjanse at du får i deg de viktige næringsstoffene kroppen trenger til enhver tid. Les våre generelle råd for et sunt kosthold på side 6.

Lett å følge meny

Vi har lagt til rette for at du enkelt skal kunne komme i gang med å følge din anbefalte Roede-meny og registrere det du spiser. På side 76-79 i sesongbok 6 finner du en hel ukemeny. Denne menyen er også tilgjengelig som et valg under standard-dager i dagboken i Roede-klubben.

Når du er logget inn får du automatisk opp ditt riktige menyvalg som vil dukke opp i nedtrekksmenyen for standard-dager, f. eks følger du meny 2 vil Ukemeny 2- dag 1-mandag, Ukemeny 2- dag 2- tirsdag osv dukke opp.

Velger du å følge denne ukemenyen i kursboken, kan du registrere hele dagsinntaket bare med ett tastetrykk. Mengde mat er tilpasset den menyen du følger og du kan dermed bruke dagboken som en måltidsplanlegger, der du legger inn en valgt ukedag/standard-dag på forhånd, og deretter spiser i tråd med denne. Da vet du både hva og hvor mye du skal spise neste dag.

Dersom du ikke ønsker å følge menyen helt slavisk, er det bare å bytte ut et måltid eller endre matvarer etter behov. Alle oppskriftene som er lagt inn ukedagene finner du på  https://www.roede.com/oppskrifter/roede/.

Om de registrerte standard-dagene:

I de registrerte dagene har vi valgt å legge tran under frokost, frukt og nøtter er lagt inn som mellommåltid, mens melkeproduktene er lagt inn både som mellommåltid og under de ulike måltidene. Men det er ikke noe problem for deg å flytte på dette hvis du ønsker det.

Vi håper disse ferdige tilpassede menyene vil bidra til at du lettere kan planlegge måltidene og følge planen.
Legg gjerne igjen en kommentar: