Vi har alle en formening om hva vi bruker penger på og noen ganger er det litt tilfeldig og situasjonsbetinget hva vi mener er kostbart eller ikke. Vi tenker ikke over hvordan vi bruker pengene, og når det gjelder småbeløp tør jeg å påstå at det er kun et fåtall som egentlig reflekterer over hva de bruker penger på.

Visste du at et Roede-kurs kun koster 51 kr per dag?

Er du bevisst på hvor mye penger du egentlig bruker på småting?

For en tid tilbake var jeg i nettbanken min og sorterte utgiftene mine etter kategoriene «mat og drikke», «husholdning», “fritid” osv. Jeg fikk meg en overraskelse da jeg så hvor mye penger jeg hadde brukt på småting. Kaffe latte, pastiller, rundstykke på kafè, farris, kjøpevann, tyggis, mer kaffe latte, sjokolade, kaffe, yoghurt på Narvesen, flaxlodd mm. Dette er varer jeg overhodet ikke tenker på at jeg kjøper. Isolert sett er ikke dette store beløp, men i løpet av en uke og måned kan disse småbeløpene bli ganske store summer.

Jeg kjøper en Farris på Narvesen uten å reflektere, men om det er et større beløp jeg må ut med, ja da skal jeg være økonomisk da!

Ei krone her og ei krone der, det blir fort penger av sånt!

Nei, et Roede-kurs er ikke dyrt

Kanskje vi bør tenke mer helhetlig når vi handler, og se nærmere på hva vi faktisk får igjen for kjøpet? Mange synes det å gå på kurs er dyrt, men dyrt i forhold til hva? Ja, totalbeløpet er større med en gang, men om du ser hva du bruker penger på i løpet av en måned, vil du fortsatt si det er dyrt med kurs?

Et Roede-kurs koster kr. 265o,- for 8 uker. Og du får noe igjen, i motsetning til alle kaffe-lattene du har slurpet i deg og som for lengst er borte. Et Roede-kurs bidrar til en bedre livsstil og er således en investering i egen helse. Du får flott materiell, veiledning, tilgang til masse nyttig verktøy og en bedre livsstil. Dette kan faktisk ikke måle seg i penger.

Hva koster egentlig et Roede-kurs per dag?

Tall fra SSB i 2016 viser at 13 % av nordmenns forbruk går til matvarer og alkoholfri drikke, der kjøtt er den største kategorien foran meieriprodukter og sukkervarer. Med fare for å komme med en påstand, kan jeg tenke meg at mange av disse innkjøpene er matvarer som strengt tatt ikke er nødvendig. Et Roede-kurs koster 51 kr dagen og 329 kr i uken. Dette er mindre enn det jeg bruker på impulskjøp jeg egentlig ikke har behov for 51 kr dagen tilsvarer en pose potetgull eller en pastilleske og en brus.

Jeg stiller derfor spørsmålet – er egentlig et Roede-kurs så dyrt sammenliknet med hva du får igjen?

Hva bruker du unødvendig mye penger på? Les mer om hva en kalori koster og hvor mye du kan spare ved å gå et Roede-kurs her.