Hei! Mitt navn er Liv Valaas-Lundsvoll, jeg er 57 år gammel, og kommer fra Ålesund. Her vil jeg skrive litt om reisen jeg har hatt med Grete Roede.

Jeg er født og oppvokst i en familie der vi har vært glad i god mat, og både meg selv og alle mine fire søstre har mer eller mindre båret preg av dette. Selv har jeg vært gjennom flere slankekurer.

Siden jeg startet på kurs hos Roede-kursleder Fride Myrseth i okt30ober har jeg gått ned over 20 kg. Denne vektreduksjonen betyr så veldig mye mer for meg enn noen reduksjon har gjort tidligere.

Operert for kreft

Jeg ble operert for brystkreft i november 2012. Kreften viste seg å være aggressiv og jeg har derfor fått en omfattende etterbehandling. Både cellegift, herseptinbehandling og tabletter, som jeg må ta i 10 år, har gitt meg mye bivirkninger.

Visne tær og fingre, muskelkramper og muskelsmerter i beina har blitt en del av hverdagen. Til tross for at smertene har variert mye og jeg har hatt mange gode dager, økte vekten raskt i denne perioden. Jeg har ikke fått noen hjelp mot disse plagene og vektøkningen gjorde det hele mye verre.

Sist sommer var jeg hjemme flere ganger mens min mann og sønn dro på lange fjellturer. Jeg greide bare å delta på kortere turer, og følte dette som et stort tap, da jeg er svært glad i turer i marka og på fjellet sommer som vinter.

«Service» til tidligere kunder

Da jeg i fjor høst fikk en e-post fra Fride der hun tilbød «service» til tidligere kunder, visste jeg med en gang hva jeg måtte gjøre og meldte meg på. Resultatene var gode og formen ble raskt bedre. Faktisk gikk jeg på Holsfjellet 34 ganger i løpet av januar, som er et lite fjell med bratt stigning til 220 moh, en 5 km tur.

Jeg plages fortsatt med smerter i beina og manglende følelser i fingrer og tær, men med litt smertelindring er livet blitt helt topp!!

Nå planlegges fine turer i fjellet og jeg SKAL nå mange fine mål i løpet av sommersesongen.

Jeg har hatt en voldsom gevinst av Roede-metoden!

I august 2017 vant Liv Roede-prisen Fylkesambassadør for Møre og Romsdal for hennes innsats med å legge om livsstilen.