Stadig flere får øynene opp for hvit måned. Noen av oss bestemmer oss for å ha en hvit måned for å gi kroppen en pause etter en periode med mye fest og alkohol, mens andre går gjennom hvit måned med et langsiktig mål om å drikke mindre. 

Uansett hvilken grunn du har til å ville ha en hvit måned uten alkohol, vil du merke en positiv endring. I denne saken kan du finne svar på hvorfor en hvit måned er bra for kroppen din og hvordan du kan gjennomføre den.

Hva er hvit måned?

Sosiale situasjoner er for mange av oss uløselig knyttet til alkohol, og særlig rundt høytider som jul kan det bli mange dager med alkohol. Derfor er en hvit måned blitt et begrep blant oss nordmenn, spesielt i januar. Dette innebærer at du kutter ut all alkohol i en hel måned. Dette er kanskje særlig aktuelt for de som har et nyttårsforsett om å trene mer, vil det å kutte ned på alkoholinntaket gi positiv effekt da vi vet at alkohol gir nedsatt effekt av treningen.

Vi kan rett og slett føle oss fysisk og mentalt dårlig etter en periode med mye alkohol. Hvis man starter et prosjekt som hvit måned, er målet ofte så enkelt som at man skal komme ut i den andre enden som en litt sunnere, gladere og mer energisk utgave av seg selv. 

Hvorfor hvit måned? 

Alkohol virker som gift på kroppen, og overdrevet bruk kan gi negative effekter som dårlig søvn, svekket konsentrasjonsevne, lavere forbrenning og nedsatt immunforsvar.

I tillegg kommer de langsiktige helsekonsekvensene som økt risiko for kreft, høyt blodtrykk og andre sykdommer. En hvit måned kan gi deg et nytt perspektiv på alkoholbruken din, og kanskje gjøre at du drikker litt mindre resten av året også.

Din motivasjon for å droppe alkohol

Dersom du bestemmer deg for å gjennomføre en hvit måned er det viktig å finne svaret på hvorfor du vil det.

Vil du sove bedre og få bedre helse? Kutte kaloriinntaket? Spare penger? Eller er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan du føler deg etter en hvit måned? Uansett er det viktig å være klar over motivasjonen din, slik at du kan minne deg på hvorfor du skal avstå fra å åpne den vinflasken når den frister som mest.

Det kan også være en fordel ikke å gå gjennom en hvit måned alene. Allier deg med en venn, kjæreste eller et familiemedlem. Da kan dere motivere hverandre til ikke å gi opp. I tille