Jeg plukker til stadighet opp lure triks av mine deltakere på kurs. Det er så utrolig mange ulike ting som motiverer folk, og vi kjenner til både trange bunader og skjorter som spriker som typiske motivasjonsfaktorer. På tirsdagskurset i Gimlehallen her i Bergen forrige uke, fikk jeg delt en måte å jobbe på som jeg ikke har vært bort i før. Og til dette, brukte deltakeren selveste kursboken!

Jeg la merke til alle bindersene hun hadde festet på rundt forsiden av boken da hun kom bort til meg for å veie seg. Jeg fikk assosiasjoner til mine gamle Pusurbøker, som var fulle av fargerike binderser og klistremerker den gang jeg var ungdomsskoleelev. Jeg spurte ikke om hvorfor hun hadde dekorert boken med disse – det kom først frem i runden vi hadde etterpå.

Hver binders representerer 0,5 kilo.

Hun beskriver måten å jobbe på slik

“Forsiden viser hvor mye jeg skal ned i kilo og baksiden viser hvor mye jeg har gått ned. Jeg skal ned 15 kilo. Derfor er det 30 binderser. En binders representerer 0,5 kilo. Boken ligger alltid synlig på kjøkkenbenken, og det varierer hvilken side som ligger opp – alt etter hva som inspirerer meg på en gitt dag.
Noen dager er det supermotiverende å se hva jeg kommer til å klare å gå ned, andre dager er det mest motiverende å unngå sjokolade med å se hvor mye jeg allerede har gått ned – og hva jeg da ”ofrer’ dersom jeg spiser den sjokoladen.

Bindersene festes bak på boken etterhvert som antall kilo hun går ned.

På kortsiden fester jeg en binders om jeg har en påbegynt halvkilo. Legger jeg på meg underveis, må jeg flytte binderser tilbake til forsiden”.

Så enkelt kan det altså gjøres. Jeg gleder meg til å følge deltakeren videre, og til å se at alle bindersene er festet til bakerste perm i kursboken, sånn plutselig!

Hilsen Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.