Min eldste sønn vant en rosa og blå rockering i loddsalg for Bergen Ishockey forleden dag. For ham er livet KUN fotball, men mottok premien med bilde av turndamen på utsiden med glimt i øyet. Den mest fornøyde av oss to, var uten tvil meg.

Jeg måtte pent ta frem igjen gamle kunster, og forsøke å få dette til igjen. Da jeg var liten kunne jeg dette, som alle andre småjenter med musefletter. Men etter noen års pause (ca 30… ), var det ingen tvil om at latteren satt løst i vår lille stue, da jeg satte i gang med  å finne frem den lille rockeringjenta i meg selv.

Da jeg sliter litt med en betennelse i nakke og verk i arm og muskler for tiden, er jeg opptatt av å trene riktig for å unngå å bli verre – og jobber så godt jeg kan for å bli frisk. Derfor er jeg litt skeptisk til hva jeg skal velge av trening, men har fått god veiledning til hva jeg skal velge. Jeg holder en lav profil på trening som trigger “vondter” men har blitt rådet til å forsøke å styrke muskulaturen i ryggen og områdene rundt for å bli bedre.

Man skal ikke bare gi opp selv om man plages med utfordringer med tanke på helsen. Jeg har mange deltakere som har stått på, og som etter råd fra sin lege og fysioterapeut har funnet sin vei med tanke på trening. De lyser av glede og mestreing etterhvert som de kjenner at helsen blir bedre. Det gjelder å finne en treningsform som man kan gjøre på tross av at helsen av og til ikke spiller helt på lag med oss.

Never give up!

 

På www.greteroede.no står det følgende om trening med rockering:

Rock i vei

Hadde du rockering når du var barn? Prøv igjen, da vel!
Å trene med rockering kan gi deg strammere midje ved at kjernemuskulaturen i mage og rygg styrkes.

Trening med rockering gir også god holdning og balanse, i tillegg til at mage og rygg styrkes – og mange opplever at midjemålet går inn når denne muskulaturen strammes opp.
Det kan være litt vanskelig i starten før du har funnet den rette teknikken. Men med litt trening vil du klare å gå fra to runder, til tre runder, til fem runder og vips så holder du på i mange minutter.
Husk å prøve på å bytte retning av og til!

Du kan trene med rockering hvor som helst; på stuegulvet, i hagen eller i strandkanten når du er på ferie. Er dere flere som har rockering, sett på litt rask musikk enten i en pause på jobben eller hjemme, det er morsomt å rocke litt sammen! Dagens rockeringer er sammenleggbare og kan enkelt tas med overalt.

For en sterkere kjerne

I tillegg til at kjernemuskulaturen sterkes når du rocker, blir beina, hoftene og baken sterkere.
En stor fordel med den klassiske lette rockeringen er at du lett kan bruke den til andre øvelser enn midjetrening. Den kan snurres rundt armer, lår og hals og gjør at du kan trene flere muskelgrupper.

Trening med rockering en morsom og effektiv treningsform for kjernemusklene dine! Du forbrenner ca 100 kalorier dersom du trener i moderat tempo, på ca. 20 minutter.

Her kan du lese om min skjønne kollega Linda Schnelle, som rocket seg ned i vekt:

Linda Schnelle rocket seg ned i vekt

DSC00359

Rockering it is! Så er det bare å venne seg til å ta den frem og rocke litt av og til. Det blir nok “Moves like Jagger”, vrikking og kaving, og forhåpentligvis får jeg resultat i en strammere kjernemuskulatur etterhvert. Den kom som bestilt, egentlig.

Shake it!

 

DSC00372

Hilsen Charlotte