Vi er rundt 250 kursledere i Grete Roede. Vi kommer alle i forskjellige innpakninger, slik det er også ellers i de fleste andre bedrifter. Vi jobber for å fremme helse, med fokus på kosthold og trening. Vi har gjerne ulike måter å presentere innholdet på, men det samme budskapet og den samme faglige grunnmuren.

Og en viktig ting har vi også felles, de aller fleste av oss: Vi har selv vært deltakere på Grete Roede kurs. Noen av oss svært mange kilo, og over lang tid.

Både jeg og kollega Linda Schnelle, har gått og går i aller høyeste grad, fortsatt på veien!

Ofte har jeg tenkt på hvordan jeg selv har ønsket at min kursleder skal være. Skulle det vært en sylfide-dame med lange slanke bein, som selv aldri har kjent vekten på kroppen? Eller en A4 – dame eller mann, med beina godt plantet på jorden og egenerfaring som skulle ledet meg?

I mitt tilfelle, ville jeg valgt det siste. En som selv vet hva det vil si, å slite med utfordringer knyttet til overvekt. Et sunt og ekte forbilde.

I dette innlegget skal dere få de 10 beste tipsene fra de kurslederne som har gått lengst tidsmessig på veien (noen i flere år) –  og som har gått ned 30 kilo eller mer med Roede-metoden.

Les også mitt tidligere blogginnlegg: På egne bein

 Topp 10 tips – til deg som skal ned mye i vekt

1) Ha tålmodighet, du kan selv velge om livsstilsendringen skal være din venn eller  din fiende.

Tenk på livsstilsendringen som en venn!

2) Innse at overvektsproblematikken/ spisemønsteret ditt er noe du må jobbe med veldig lenge, kanskje resten av livet. Selv pleier jeg å tenke på det som en slags diagnose.

3) Ikke vent på at motivasjonen skal komme til deg – hopp i det, så kommer motivasjonen i bølger. Skaff deg en heiagjeng!

Svingende motivasjon hører med..

4) Tenk på alt du KAN spise, og ikke på alt du ikke kan spise. Smaken vil endre seg med tiden, og da foretrekker du de nye valgene.

5) Fokuser på følelser og mestring, vekten er bare et tall. Ha mer fokus på veien du går, enn på målet.

6) Erkjenn at det ikke er flaks og tilfeldigheter som avgjør om du lykkes eller mislykkes med vektnedgang. Det er innsatsen du legger inn over tid, og valgene du tar i DAG som gjelder!

Gi deg selv terningkast 6 – hver dag!

7) Ha gleden av å mestre de små endringene underveis for det er nettopp de som får deg helt i mål og enda lenger!

8) Konkrete mål, som for eksempel et klesplagg du ønsker å komme inn i, er smart å ha hengende synlig fremme.

9) Ikke vent med å “leve” til du er i mål. Kjøp deg noen nye klær, ordne håret, og sørg for å ha det fint med deg sel