En neve nøtter om dagen er det som skal til for å smøre ditt indre maskineri. Her får du vite hvorfor!

Nøtter holder ikke bare immunsystemet på topp og senker kolesterolet. Nyere forskning viser også at 30 gram usaltede nøtter om dagen forebygger hjerte- og karsykdom. Foruten sunt fett, er nøtter også rikt på mineraler som jern, kalium, magnesium og sink, samt vitamin E og tiamin. Nøtter er også en god kilde til proteiner og fiber. Spiser du valnøtter får du også i deg omega 3.

Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet.

Nøtter kan forhindre småspising i julen

Nøtter er ikke uvanlig å se på bordet i julen, men gjerne til pynt i skallet sitt. Det er smart at nøtter er en del av julesnacks nettopp fordi de inneholder en rekker næringsstoffer i motsetning til mye av julekakene som serveres. For å unngå småspising av kaker som står fremme er det lurt å opprettholde måltidsrytmen slik at du ikke opplever et stadig sug etter søtt. Nøtter kan være et fint mellommåltid og bidrar til et stabilt blodsukker som igjen bidrar til at småkakene blir mindre fristende.

Spiser du en neve nøtter sammen med en klementin vil det være enklere å unngå å spise for mye småkaker.

Nøtter er imidlertid kaloririke og står det for eksempel en skål med salte peanøtter på bordet, er det ikke vanskelig å få i seg en del mer energi enn du har behov for. Nøtter med skall er derimot et smart alternativ. Både fordi det tar tid å spise store mengder og fordi det er de usaltede nøttene som i størst grad anbefales.

Test ut vår nydelige og sunnere dessert gresk yoghurt med honning og nøtter.

Ønsker alle en god jul og kos deg med en neve nøtter om dagen!